Petak, 19. travnja 2024.

ČAK ČETIRI PROMETNE NESREĆE Zbog prebrze vožnje, 77-godišnjakinja završila na krovu

U Koprivnici i okolici jučer su se dogodile čak četiri prometne nesreće, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Najranija se dogodila oko 6:50 sati u Koprivnici kada je 25-godišnjak Mercedesom koprivničkih registracijskih oznaka udario biciklistkinju na raskrižju Ulice Ivana Česmičkog i Pavelinske.

On je, naime, došao do navedenog raskrižja, a da nije prilagodio brzinu pa je došlo do udara prednjeg dijela Mercedesa u bočnu stranu bicikla. Nakon udara, 20-godišnja vozačica bicikla je odskočila kako bi izbjegla pad, no pritom se lakše ozlijedila. Naknadno je zatražila pomoć u koprivničkoj Općoj bolnici gdje su joj utvrđene lake tjelesne ozlijede.

Oko 12:30 sati zbog oduzimanja prednosti prolaska u Virju su se sudarila dva osobna automobila. 29-godišnja vozačica VW Bore je na raskrižju s Paromlinskom ulicom oduzela prednost Mercedesu njemačkih registracija. Njega je vozio 62-godišnji muškarac koji se kretao iz suprotnog smjera. Nitko u ovoj prometnoj nesreći nije ozlijeđen.

Jedan je automobil pak udario drugi na parkiralištu ispred trgovine u Koprivnici. Oko 17 sati 51-godišnji vozač Opel Vectre koprivničkih registracijskih oznaka je vožnjom unazad s parkirališnog mjesta stražnjim djelom udario u stražnju stranu parkirane Toyote Yaris koprivničkih registracijskih oznaka.

Nakon toga je napustio mjesto događaja, ali je naknadno pronađen.

Na otvorenom djelu županijske ceste između Rasinje i Kuzminca 77-godišnjakinja je svojim Ford Focusom koprivničkih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine prilikom izlaska iz zavoja udarila u odvodni kanal. Automobil se nakon toga prevrnuo na krov, a svom srećom vozačica je iz prometne nesreće izašla bez ozljeda.

Nitko od sudionika u navedenim nesrećama nije bio pod utjecajem alkohola, a svi vozači koji su izazvali nesreće zaradili su prekršajni nalog.

zatvori