Utorak, 23. travnja 2024.

OČISTIMO POTOK Dođite i pridružite se volonterima u akciji čišćenja suhog korita našeg potoka

Akcija čišćenja potoka Koprivnica, nakon što je krajem srpnja odgođena zbog kiše, održat će se ovoga tjedna, najavljuju organizatori.

Riječ je o eko-akciji koju su pokrenuli članovi inicijative Plus za Koprivnicu i Udruga Kopriva uz podršku Drava Art Biennala i Komunalca, potaknuti našom fotogalerijom s dna presušenog potoka Koprivnica.

Podsjetimo, 26. srpnja kod mosta na raskrižju Goričke i Novog Brežanca okupilo se desetak građana – volontera, no kiša i nevrijeme spriječili su akciju. Kako ozbiljnijih oborina u međuvremenu nije bilo, najveći dio korita potoka i dalje je suh pa je moguće ukloniti raznorazno smeće koje se dolje nakupilo. Osim, naravno, uređenja okoliša, time bi se doprinijelo i obrani od poplava jer bi se uklonile prepreke na dnu korita koje usporavaju potok vode. Dodatno, akciju će sada biti lakše provesti jer su nasipi i dno potoka očišćeni od korova i trske.

Akcija će se održati u petak, 18. kolovoza s početkom u 17 sati kod mosta na raskrižju Goričke ulice i Novog Brežanca. Potrebno je ponijeti rukavice i vodu te doći u staroj, laganoj odjeći, nisu zgorega ni gumene čizme, kao ni vlastiti alat poput lopata. Prikupljeno smeće bit će uklonjeno uz pomoć Komunalca.

zatvori