Subota, 20. travnja 2024.

ZGODNI I PREPLANULI Savjeti za sunčanje na plaži

Modno osvježenje uz trikove i savjete donose vam sestre blogerice Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com, a danas za vas pišu o svemu što trebate znati prije nego legnete na plažu i započnete sunčanje.

Većina ljudi već ponosno izlaže svoje tijelo suncu iako se iz godine u godinu piše o štetnom djelovanju sunca. Većina to u potpunosti ignorira pa svoja tijela “prže” u najgore doba dana. Ako ste tip osobe koji spada u ovu skupinu onda svakako obratite pozornost na savjete koji slijede i utvrdimo skupa gradivo.

Sunce nas opskrbljuje vitaminom D i većina se povodi time te tako provodi sate i sate ležeći pod suncem. Zapamtite, tijelo vam primi dovoljnu količinu vitamina D već prvih 15-20 min izloženih suncu stoga skratite svoje vrijeme sunčanja.

Izvor: beseenbepopular.com

Zrakama sunca nikako se ne bi trebali izlagati od 11 do 16 sati jer znanstvenici tvrde da je tada sunčeva svjetlost najjača, odnosno tada može najviše naštetiti vašoj koži.

Izvor: beseenbepopular.com

Svakako zaštite svoje tijelo nekim od sredstava koji u sebi imaju UVA i UVB zaštitu i napravljeni su za različite dijelove tijela – lice, tijelo, kosu. Zaboravite na preparate kao što je pekmez koji samo odmaže vašoj koži. Ako već ne možete bez preparata koji bi pospješio tamnjenje vaše kože odaberite ulje sa zaštitnim faktorom.

Izvor: beseenbepopular.com

Tijekom boravka na plaži najvažnije je hidratizirati se – unosite dovoljnu količinu vode. Ako osjetite žeđ, znači da ste već dehidrirali.

Izvor: beseenbepopular.com

Nakon svakog sunčanja ne zaboravite nanijeti hidratizirajuću kremu kako bi spriječili ljuštenje vaše kože i rashladili tijelo.

Zapamtite, sunčajte se pametno! Do preplanulog tena možete doći vrlo lako pridržavajući se ovih pravila. Stavite zdravlje svoje kože na prvo mjesto.

Tekst i fotografije: Dunja i Maja Mutavdžija, beseenbepopular.com

zatvori