Četvrtak, 25. travnja 2024.

NK KOPRIVNICA Zeleni su trenutno velika nepoznanica, Tucaković: Tek smo krenuli s prijelaznim rokom

Nogometaši Koprivnice ovog će ponedjeljka startati s pripremama za novu sezonu u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok. Kao i svaki prijelazni rok, i ovaj je uzbudljiv i ponovno je prometno u svlačionici Zelenih.

Ono što nam je direktor kluba Slavko Tucaković potvrdio je da su klub napustili golman Tihelka i stoper Koren, dok su Zelenima pristupili mladi napadač iz đelekovečkog Osvita Patrik Lopatnik i povratnik u Koprivnicu Vjekoslav Kolar.

— To je tek početak, tek smo krenuli s prijelaznim rokom. Već na prvom treningu trebali bismo imati nova lica u svlačionici. Sigurno je da će biti još promjena do početka nove sezone — rekao nam je Tucaković.

Veliko je pitanje što će biti sa Zirdumom, Tkalčićem i Ivanovićem koji traže nove klubove. — Tkalčić je na probama u Njemačkoj, a Ivanović još uvijek pregovara sa Solinom. Obećali su nam se javiti do nedjelje pa ćemo tada više znati o njihovoj budućnosti — rekao je direktor Koprivnice.

Podsjetimo, prvi trening Zeleni će odraditi ovog ponedjeljka i to pod vodstvom novog trenera Josipa Omrčena-Čeke, a napomenimo da će prvenstvo u Trećoj ligi startati 26. kolovoza.

— Rezultatski cilj ovisit će o tome kakvu ćemo selekciju igrača napraviti. Teško je obećavati nešto ako još uvijek ne znamo s kojom ćemo momčadi ući u prvenstvo. Smatram da je neprihvatljivo da rezultat bude na razini prošlogodišnjeg. Naravno, tu ne krivim bivšeg trenera ili nekog drugog jer su svi dali svoj maksimum, ali je jednostavno atmosfera u i oko kluba pridonijela tom rezultatu. Siguran sam da ćemo se u tom rezultatskom dijelu popraviti i da ova godina neće biti kao prošle. Kada složimo momčad moći ćemo konkretnije govoriti o cilju — rekao nam je Josip Omrčen-Čeko kada smo obznanili da će postati novim trenerom Koprivnice.

Jedno je sigurno – prvu sliku igračkog kadra koprivničkog trećeligaša dobit ćemo u ponedjeljak kada vidimo tko je došao na trening. Kako će se momčad pojačavati tijekom priprema tako će biti jasniji i ciljevi u novoj sezoni.

zatvori