Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tko će izaći, a tko ući u Upravu Slavena? Predsjednik Hrvoje Kolarić: Želim visoko motivirane ljude koji misle jedinstveno djelovati

Nogometni klub Slaven Belupo velike obljetnice 110. godišnjice osnutka kluba i 20 godina prvoligaškog statusa proslavit će najvjerojatnije 1. rujna ove godine. Odlučila je to Uprava kluba na jučerašnjoj sjednici.

Kako je Dravi.info pojasnio predsjednik Hrvoje Kolarić, tog je vikenda stanka u prvenstvu što ide u prilog proslavi koju planiraju organizirati. Tim povodom bila bi odigrana nogometna utakmica, vjerojatno i neka revijalna, no tko s kim, još se ne zna. Uprava koprivničkog prvoligaša planira organizirati veliku svečanost, dostojnu ovih obljetnica, na koju planiraju pozvati goste ne samo iz lokalne zajednice, već i iz svijeta nogometa.

Od Kolarića doznajemo i da će radovi na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona završiti najkasnije do 20. srpnja, no klubu potom predstoje i zahvati na povećanju propisanih mjera sigurnosti. Među ostalim, tu je i pooštrenje pravila vezanih za VIP ložu, poput toga kome je namijenjena i kako se prikladno odjenuti.

Uprava koprivničkog prvoligaša jučer je raspravljala i o pripremama za skupštinu kluba sazvanu za idući četvrtak, 13. srpnja. No, prema posljednjim informacijama skupština će najvjerojatnije biti odgođena za 19. srpnja.

Od predsjednika Kolarića nismo uspjeli doznati ono što najviše zanima javnost – tko će izaći, a tko ući u Upravu kluba. Rekao nam je tek da je riječ o tri-četiri imena, o kojima je spreman govoriti tek kad skupština donese svoju odluku.

Zasad je jedino izvjesno da će iz Uprave Slaven Belupa izaći Vesna Želježnjak. Bivša gradonačelnica u Upravi je predstavljala Grad Koprivnicu, a tko će ju – i hoće li uopće zamijeniti, gradonačelnik, ujedno i zamjenik predsjednika kluba Mišel Jakšić, danas nam nije mogao odgovoriti.

Novi sastav Uprave Slavena mogao bi biti pokazatelj u kojem smjeru idu odnosi Grada i Podravke kao glavnog sponzora koprivničkih (prvoligaških) klubova. No, predsjednik Kolarić odbio je tezu da će se po sastavu Uprave vidjeti tko ima prevagu u klubu:

— Želim u Upravi imati visoko motivirane ljude koji žele biti dio tima i jedinstveno djelovati na postizanju ciljeva koje si zacrtamo. Tu nema mjesta podjelama – važan je samo klub!

Jedinstvo će trebati i kad je u pitanju izgradnja nogometnog kampa na Cerinama, o kojemu nadležni proteklih godina pričaju. Kolarić kaže da je najmanji problem izgraditi ga, no važno je osigurati novac za njegovo neometano djelovanje do trenutka kada će sam biti sposoban osigurati svoju održivost, a što je moguće postići i prodajom igrača. A to bi, kaže Kolarić, moglo biti za tri do četiri godine od početka rada.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr
zatvori