Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SVAKA ČAST Ovo su prve Koprivničanke koje su uspjele upisati prestižnu plesnu školu

Polaznice koprivničkog Odjela za suvremeni ples Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ Klara Šestak i Anja Zadravec odlučile su se za nastavak svog plesnog školovanja.

Naime, ove učenice prve generacije Odjela koji u Koprivnici djeluje od 2012. godine uspješno su položile audiciju i upisale prvi razred Škole suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu.

Klara Šestak i Anja Zadravec. Snimio Marko Posavec.

— Puno mi znači što imam prilike ići tamo jer cijeli život plešem. Isprobala sam sve vrste plesova i našla sam se u suvremenom plesu — rekla nam je Anja, dok Klara dodaje da joj je u tome puno pomogla profesorica Olga Vilić. — Da nije bilo nje, mislim da ne bih upisala ovu školu zato što mi je bila jako velika podrška, gurala me u srednju plesnu školu jer je vidjela da jako volim plesati i da mi je to važno.

Cure će osim Škole suvremenog plesati pohađati i gimnaziju zbog čega će se preseliti u Zagreb gdje će stanovati u učeničkom domu. Anja će ići u 18. jezičnu gimnaziju, a Klara u Gornjogradsku opću gimnaziju.

Snimio Marko Posavec.

Pred njima je zaista naporan put: paralelno pohađanje dvije zahtjevne škole. Da se radi o hvalevrijednom potezu slaže se i ravnateljica Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” Ariana Šandl: — Ponosni smo što naše učenice nastavljaju kako glazbeno tako i plesno obrazovanje kao svoj poziv jednog dana. Time se još više opravdava značaj otvaranja toga Odjela u Koprivnici i sve veći interes polaznika za taj odjel.

Za pravo na upis u Školu suvremenog plesa cure su se morale boriti s ostalim plesačima i plesačicama. Audicije su trajale čak tri dana i to po četiri sata, a cure su iskazivale znanje u četiri predmeta – ples, plesna tehnika, ritam i solfeggio. Iako je bilo naporno, sve im se isplatilo, dodaju.

— Ako nešto iskreno želiš i trudiš se, sve je moguće — poručuje Klara za kraj.

zatvori