Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SANJIN STRAJNIĆ Najbolji strijelac Ljetne lige – stoper s osjećajem za napad

Sanjin Strajnić, 24-godišnji Koprivničanac, stoper je županijskog prvoligaša Tomislava iz Drnja s kojim je dvije godine u nizu osvajao naslove prvaka. Prvo u Drugoj, a zatim i u Prvoj ligi. Sanjin je jedan od najvažnijih kotačića momčadi trenera Marija Žuljića, a do sada je u karijeri osim Tomislava branio i boje Koprivnice, Podravca iz Virja i austrijskog Festenburga.

Mladog obrambenog igrača ‘ulovili’ smo u popodnevnom odmoru, a on nam je objasnio kako je sve počelo i odakle ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

— Nogomet sam počeo trenirati s deset godina i to, kao i većina klinaca iz našeg grada, u Školi nogometa Slaven Belupa. Sjećam se kako me tata kao malog dječaka vodio na utakmice na Gradski stadion gdje sam se, gledajući kako se igra nogomet, zaljubio u taj sport — objasnio nam je Sanjin.

Sanjin u ružičastom dresu. Snimio Karim Jarnjak (KURS).

Iako mlad, Strajnić već sada iza sebe ima dosta nogometnog iskustva i nekoliko klubova. Put ga je prije dvije godine doveo u tadašnjeg županijskog drugoligaša, Tomislav iz Drnja.

— Već sam neko vrijeme u Drnju i moram priznati da mi je zaista odlično tamo. Ekipa je vrhunska, uglavnom su to mladi dečki i baš smo prava kompa. Osvojili smo dva naslova u nizu, ne znamo za poraz već jako, jako dugo i stvarno je gušt biti dio takve ekipe — ponosno nam je istaknuo mladi stoper.

Ipak, izgleda da je rastanak s prvakom Prve županijske nogometne lige sve bliže. — Ostajem u Drnju još šest mjeseci, do kraja ove polusezone. Životni putevi vode me u nekom drugom smjeru i nažalost morat ću se rastati od svoje ekipe. Jedno je sigurno, a to je da navijače Tomislava sigurno neću razočarati jer ću u ovih par mjeseci dati sve od sebe, svoj maksimum, da nastavimo s onim što radimo najbolje — da pobjeđujemo — rekao nam je Strajnić.

Sanjin i suigrači slave naslov prvaka Prve ŽNL. Snimio Zdravko Vuljak.

Iako je obrambeni igrač, Sanjin je nedavno osvojio titulu najboljeg strijelca na koprivničkoj Pan Ljetnoj ligi. S obzirom na to da po vokaciji nije napadač i da su mu konkurenciju činili profesionalni malonogometaši, uspjeh je još veći.

— Inače sam stoper, ali na malim terenima se dobro snalazim ispred protivničkog gola. Kao što ste i spomenuli, zaista je bila čast primiti takvu nagradu pokraj svih haklera koji su nastupili u Koprivnici, a bilo je zaista zvučnih imena. Naravno, velike zasluge za nagradu prvog strijelca idu i mojoj ekipi jer bez njih to ne bih osvojio — istaknuo je mladi Koprivničanac.

Osim što se bavi nogometom, Sanjin radi u jednoj koprivničkoj tvornici, a u slobodno vrijeme druži se s prijateljima s kojima voli odigrati tenis. Na pitanje gdje se vidi za deset godina odgovorio nam je da je to dug period, ali da bi sigurno želio imati obitelj jer je to želja svakog normalnog čovjeka koji za to živi i radi.

zatvori