Srijeda, 27. ožujka 2024.

Poznati američki glazbenik John Kruth dolazi na Šodericu

Poznati američki glazbenik John Kruth iz New Yorka nastupit će u petak, 4. kolovoza na Country vikendu na Šoderici, najavljeno je iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri ovaj kompozitor i pjevač surađivao je s nizom popularnih američkih glazbenika kao što su Laurie Anderson, Violent Femmes, John Prine, Patti Smith, Allen Ginsberg, Sam Shepard i Ornette Coleman.

Kao glazbeni novinar, autor je triju glazbenih biografija od kojih je najvažnije istaknuti Rhapsody in black – The Life & Music of Roy Orbison i njegovu posljednju knjigu This Bird Has Flown – The Enduring Beauty of Rubber Soul 50 Years On – povijest i analiza šestog albuma Beatlesa koja je izdana u studenom 2015. godine.

Članci su mu objavljeni u poznatim američkim novinama, kao što su New York Times i Rolling Stone. Predaje i kolegije s područja glazbe na Manhattan College i College of Mount Music Saint Vincent u New Yorku.

John Kruth surađivao je i s poznatim koprivničkim glazbenicima Miroslavom i Gordanom Evačićem, zahvaljujući čemu će i nastupiti na Šoderici, poručuju iz županijske Turističke zajednice.

John Kruth s Gordanom i Miroslavom Evačićem.
zatvori