Četvrtak, 18. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo koga vodimo na urnebesnu komediju ‘Skupština’ na Šoderici

Kazališne noći pod zvijezdama na obali jezera Šoderica nastavljaju se ovoga četvrtka. Dolazi nam hit komedija Kerekesh Teatra koja nas nasmijava već više od 10 godina – ‘Skupština’, a Drava.info poklanja vam ulaznice!

Po jednu ulaznicu osvojile su Andreja CmrkSimona HercegNevenka KasumovićNives VeghJasna Lončar. Čestitamo!


U četvrtak, 27. srpnja od 21 sat na Šodericu dolaze Ljubomir Kerekeš kao Trpimir Oršuš, Draško Zidar kao Precednik, Mijo Pavelko kao Ivel zvani Tarzan i Marija Krpan kao blagajnica Đurđa. Saznajte sve o kanalizaciji, odvodima i akciji “Zbogom oružje”.

Ova kajkavska satirična komedija smještena je u selo Črevo u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanima uz obnašanje vlasti.

Predstava “Skupština” osvojila je:

  • Nagradu “Zlatni lav” za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu komornog teatra Umag za ulogu Trpimira Oršuša – glumac Ljubomir Kerekeš (2013.)
  • Nagradu “Zlatni lav” Međunarodnog festivala komornog teatra Umag za najbolju predstavu po izboru publike (2013.)
  • Nagradu “Gumbek” za najboljeg glumca Festivala Gumbekovi dani za ulogu Trpimira Oršuša – glumac Ljubomir Kerekeš (2010.)
  • Nagradu “Gumbek” za najbolju predstavu Festivala Gumbekovi dani (2010.)

 

zatvori