Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Snježana Petika: Bit ćemo mala, ali odabrana četa, a plan su treninzi, treninzi i samo treninzi!

Rukometašice Podravke Vegete okupile su se večeras na prvom treningu koji je označio početak priprema za novu sezonu natjecanja.

Okupljanje je održano u “staroj”, srednjoškolskoj dvorani jer su u gimnazijskoj u tijeku radovi. Rukometašice su pozdravile zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, direktorica kluba Božica Palčić, potpredsjednica Jasna Golubić te članovi Nadzornog odbora Anđelko Stričević Dražen Sačer. Predstavnika glavnog sponzora nije bilo.

Bit će to ujedno i prva sezona kako će ekipu Podravke voditi nova trenerica, Snježana Petika. — Možda me malo pritišću očekivanja, ali to je prvotni šok koji ću vjerojatno brzo proći — rekla je okupljenim novinarima. — Što očekivati? Rad, očekujem od cura da to podrže, da se svi trudimo i da probamo “preskočiti” tu Norvešku. Sve respektiram, ali nikog se ne bojim. Kao igračica sam bila isto takva, sa svakim sam spremna uhvatiti se u koštac pa što bude, bit će.

Snimio Marko Posavec.

Spremna je, kaže, i na to da možda stvari u ekipi neće funkcionirati kako je to zamislila. — Rekla sam curama da ako dođe trenutak, ako ne bude “kemije” između nas, da mi pošteno dođu i kažu “ne možemo vas više žvakati” pa da se kulturno raziđemo. Jer ako nema više “kemije” između trenera i ekipe, sav ostali rad i trud su džabe.

No, taj trenutak može i ne mora doći, a do tada: — Plan je treninzi, treninzi i samo treninzi!

Podravkašice će trenirati ujutro na Crnoj gori, poslijepodne u dvorani, a na raspolaganju će imati i bazene i teretanu. Osim toga, imat će i teambuildinge kako bi se djevojke bolje upoznale i, Petikinim riječima, počele disati kao ekipa.

Snimio Marko Posavec.

Prve pripremne utakmice bit će 4. i 5. kolovoza u Beču kod Hypa, zatim slijedi turnir “Vinko Kandija” u Sloveniji pa Bepov memorijal u Koprivnici.

Mali problem bit će brojnost ekipe na pripremama, kaže Petika. — U principu, ostat će nas deset, od toga dvije vratarke, zbog reprezentativnih obaveza naših mlađih cura, juniorki i kadetkinja koje igraju svoja europska prvenstva. Bit će to mala četa, ali odabrana.

Uz Petiku ekipu će voditi i trener vratarki Goran Trajkovski. Kondicijski trener Alen Marošević, prema odluci Uprave koja je trenerski kadar svela na dvoje, neće biti u trajnom angažmanu, ali je s njim dogovorena suradnja u pripremnom razdoblju.

zatvori