Petak, 19. travnja 2024.

Odred pustinjskih rendžera ponovno u akciji

Đurđevački Odred pustinjskih rendžera ponovno je u akciji.

Riječ je o projektu koji je pokrenut za vrijeme Adventa u Đurđevcu kada su njegove članice i članovi patrolirali oko utvrde Stari grad te posjetiteljima dijelili informativne letke, a pomagali su i oko deva.

U ljetnom razdoblju, rendžeri koji djeluju kao ogranak mladeži DVD-a Đurđevac svakodnevno će obilaziti najznačajnije đurđevačke prirodne vrijednosti: park-šumu Borik, Đurđevačke pijeske te utvrdu Stari grad i njenu okolicu. Opremljeni su prepoznatljivim maskirnim odorama, a razne vještine stekli su na brojnim vatrogasnim vježbama i obukama. Na kraju ljeta bit će prigodno nagrađeni.

— Cilj ovakvog projekta je uključivanje mladih u očuvanje prirode i turističkih znamenitosti, a dobivanjem ozbiljnih i važnih zadataka djeca će stvarati radne navike te će svojim znanjem moći pomoći profesionalcima u protupožarnoj preventivi — rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac Matija Markešić.

Projekt Pustinjskih rendžera provodi se u suradnji s Gradom Đurđevcom, Turističkom zajednicom, Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Javom vatrogasnom postrojbom i DVD-om Đurđevac koji je nositelj ovog projekta.

Izvor: djurdjevac.hr
Izvor: djurdjevac.hr
Izvor: djurdjevac.hr
zatvori