Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Odboru za branitelje istekao je mandat, formira se novi

Predstavnici nekih braniteljskih i stradalničkih udruga odazvali su se pozivu na jučerašnji radni sastanak što je održan u Gradskoj upravi na Zrinskom trgu. Zajedno s gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem i njegovim zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž dogovorili su kako će formirati novi Odbor za branitelje jer je dosadašnjem, kao i prošlom Gradskom vijeću, istekao mandat.

Što je dogovoreno, Dravi.info je rekao predsjednik dosadašnjeg Odbora, ali i kandidat za novi saziv, Ivica Jurenec: — Svaka udruga koja djeluje na području grada ima pravo na jednog predstavnika osim onih koje su subordinirane. Recimo, u gradu djeluju udruge s gradske i županijske razine. Da se ne bi dogodilo da ima dupliciranja glasova i preglasavanja, takva će udruga imati samo jednog predstavnika.

Jurenec je podsjetio na to da je dosadašnji Odbor za branitelje uspješno odradio svoju zadaću, a to je prvenstveno bila izgradnja spomenika na Florijanskom trgu. No, posla ima još, rekao je i najavio što bi novi saziv trebao raditi:

— Od prostora za udruge do brige za branitelje. Prvenstveno želim da precizno utvrdimo s čime raspolažemo i koje probleme zapravo imamo jer su se problemi uglavnom rješavali pojedinačno, a ne sustavno. Iskreno se nadam da ćemo puno više raditi na tome da pomognemo braniteljima i stradalnicima da se na aktivniji i kvalitetniji način uključe u život.

Kako nam je rekao Jurenec, udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata trebale bi zaključno sa srijedom dostaviti u Gradsku upravu ime svog predstavnika u novom Odboru za branitelje.

zatvori