Srijeda, 24. travnja 2024.

Na novom igralištu uvest će se video nadzor i druge mjere sigurnosti

Uređenje igrališta između parka i Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, sudeći prema zanimanju građana – i velikih i malih, pun je pogodak. No, ima i onih čija odgovornost nije na nivou.

Osim koševa koji su stradali u žaru igre, građani su primjetili i druge oblike devastiranja, na koje je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća upozorila SDP-ova Maja Marković:

— Velike su pritužbe građana da se bacaju opušci, potrgani su koševi i vozi se biciklom po onoj plavoj podlozi, te da je nastala već prilično velika šteta. Postoji li šansa nekog video nadzora ili postavljanja tabli s natpisom zabranjena vožnja biciklom, bacanje opušaka i slično?

U Gradskoj upravi su svjesni problema i namjeravaju na njih odgovoriti, najavio je gradonačenik Mišel Jakšić:

— Što se tiče kamera i održavanja dječjeg i sportskog igrališta, u taj projekt definitivno idemo. Da, imamo subotom, nedjeljom i ponedjeljkom ujutro ostatke svega i svačega. Normalno, počelo se voziti biciklom i po atletskoj stazi i po brežuljcima na dječjem igralištu. Očito ćemo tu morati uvesti više reda. Nadam se da ćemo s kamerama i još nekim sigurnosnim standardima te stvari ipak smanjiti. Nadam se da ćemo podići taj nivo da bi nam igralište što dulje trajalo jer smo ga, zajedno sa stazom, predugo čekali.

Gradska će uprava učiniti sve da osigura što dulje i kvalitetnije korištenje novih igrališta, no odgovorni pozivaju i građane da budu odgovorni.

zatvori