Utorak, 16. travnja 2024.

KRISTIJAN BISTROVIĆ: Želim skupiti što više minuta, imamo kvalitetu za biti blizu ‘velike četvorke’

Mladi nogometaš Slaven Belupa Kristijan Bistrović, na oduševljenje svih navijača koprivničkog prvoligaša, a posebno mještana njegovog Imbriovca, prošle je subote u prvom kolu Prve hrvatske nogometne lige protiv Rijeke odigrao devedeset minuta u prvom sastavu Farmaceuta.

Iako mu to nisu bile prve minute u dresu Slavena jer je prošle godine na tri utakmice ukupno upisao 60-ak minuta igre, prva cijela utakmica i to protiv prvaka Hrvatske sigurno se može nazvati svojevrsnim debijem.

— Moram priznati da mi je zaista bilo lijepo igrati protiv prvaka, posebno u onako lijepoj atmosferi kakva je bila na Rujevici. S obzirom na to da mi je ovo bila prva utakmica od prve minute, bilo je malo treme, ali samo one pozitivne. Puno manja je bila nego na utakmicama prošle godine — rekao nam je Bistrović.

Kristijan je u porazu rezultatom 2-0 odigrao dobru utakmicu na mjestu desnog veznog igrača.

— Nikako ne možemo biti zadovoljni rezultatom, naravno. Žalimo za propuštenim prilikama koje smo imali, pogotovo one Mirkove (Ivanovski op.a.) kod 0-0 i Kendešove kod 1-0. Da smo zabili barem jednu od te dvije šanse utakmica bi otišla u drugom smjeru. Odigrali smo dobro, a oni su nam praktički iz dvije šanse postigli dva pogotka. To je njihova kvaliteta, zato i jesu prvaci — objasnio nam je talentirani veznjak.

Ipak, poraz protiv Rijeke već je iza Slavenaša kojima u subotu slijedi novi izazov. Na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 19 sati ugostit će zagrebačku Lokomotivu.

— Ne preostaje nam ništa drugo nego da protiv Lokomotive od prve minute krenemo na tri boda. Želja nam je nametnuti se od početka susreta, dominirati i pred domaćom publikom ostvariti pobjedu i doći do važna tri boda — optimističan je Bistrović.

Što se tiče ciljeva i očekivanja, Kristijan je bio skroman. Objasnio nam je da prije svega želi izbjeći bilo kakve ozljede, skupiti što više minuta, igrati dobar nogomet te pomoći ekipi da bude blizu vodeće četvorke: Hajduka, Dinama, Rijeke i Osijeka jer smatra da momčad Slavena svakodnevno radi naporno i ima kvalitetu za takav rezultat.

zatvori