Petak, 19. travnja 2024.

KREĆE AKCIJA Potok je suh – očistimo ga!

Nakon što smo nedavno objavili galeriju fotografija snimljenih na dnu presušenog potoka Koprivnica, danas smo dobili i najavu akcije čišćenja korita koprivničke rječice.

Održat će se u srijedu, 26. srpnja s početkom u 18 sati. Organizira ju skupina volontera okupljenih u inicijativu Plus za Koprivnicu koji su lani, između ostaloga, pokrenuli pitanje uređenja šetnice uz potok. Uz njih tu je i Udruga Kopriva, Drava Art Biennale i koprivnički Komunalac.

— Potaknuti nedavno objavljenim člankom na portalu Drava.info i akcijama na potoku Koprivnica u organizaciji Drava Art Biennala, odlučili smo iskoristiti vrijeme suše i napraviti nešto konkretno za potok Koprivnicu i grad — poručuju organizatori akcije. — Potok je potpuno presušio, a presušeno korito otkrilo je velike nakupine smeća cijelom njegovom dužinom. Smatramo da je sad pravi trenutak da zajedničkim snagama počistimo dijelove korita potoka do kojih je moguće prići.

>> Kako izgleda presušeni potok pogledajte ovdje

Osim toga, čišćenje korita trebalo bi pomoći i pri obrani od poplava jer bi se uklonile prepreke na dnu koje usporavaju protok vode i stvaraju kovitlace.

Svi zainteresirani trebaju doći u srijedu, 26.7. u 18 sati kod mosta na raskrižju Goričke ulice i Ulice Novi Brežanec. Treba ponijeti rukavice i vodu te doći u staroj, laganoj odjeći, ali preporučuju se čvrste cipele ili gumene čizme. Od koristi će biti i alat poput lopata i sličnog, a prikupljeno smeće uklonit će se uz pomoć Komunalca.

Organizatori akcije su Inicijativa Plus za Koprivnicu i Udruga Kopriva uz podršku Drava Art Biennala, Komunalca i naravno Drave.info.

>> Događaj na Facebooku

zatvori