Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnički gimnazijalci sudjelovali u ljetnoj školi na Visu

Leon Bedeković Arnaut i Sonja Homar, učenici koprivničke Gimnazije “Fran Galović”, sudjelovali su u predstavljanju učeničkih projekata iz škola diljem Hrvatske što je održano u Komiži na otoku Visu.

Petodnevni susret je održan u sklopu ljetne škole SEMEP-a (South Eastern Mediterranean Environmental Project), programa za srednje i osnovne škole.

Pod vodstvom mentora Miroslava Samardžića te uz pratnju profesora Zorana Pintarića i ravnatelja Vjekoslava Robotića, Leon i Sonja su sudjelovali u nizu radionica i predavanja vezanih za ekologiju, biologiju i druge discipline.

Imali su prilike predstaviti svoj projekt koji se odnosni na alohtone, tj. doseljene, biljne i životinjske vrste na području Podravine. Tako su predstavili neke od invazivnih vrsta u nizu videoisječaka s lokaliteta uz Dravu i time ukazali na važnost praćenja brojnosti i raširenosti tih vrsta.

Osim formalnih aktivnosti, učenici i mentori su sudjelovali i u onim neformalnim. Iskoristili su putovanje kako bi uživali u prirodnim ljepotama otoka Visa i susjednog Biševa na kojem su posjetili i poznatu Modru špilju.

Izvor: FRANzine
zatvori