Četvrtak, 28. ožujka 2024.

KAMP NA CERINAMA Jakšić: Gotova su idejna rješenja, spremni smo biti partneri, ali potrebna nam je pomoć HNS-a

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić više nije član Uprave Nogometnog kluba Slaven Belupo. Razlog je taj što hrvatski zakoni nisu jasni oko toga smiju li politički dužnosnici biti u upravama sportskih klubova ili ne.

Prema riječima predsjednika Slavena Hrvoja Kolarića, gradonačelnik će biti itekako dobrodošao u Upravu kada i ako se zakoni promijene.

— Prije svega htio bih zahvaliti gospodinu Kolariću na tim riječima, ali u ovom trenutku hrvatski zakoni nisu jasno definirani što se tiče političkih dužnosnika u upravama sportskih klubova. Rekao bih da su oni bliže tome da oni ne bi smjeli obavljati takve dužnosti nego da bi. Kada i ako se to promijeni naravno da ćemo sjesti, razgovarati i vidjeti kako svi zajedno možemo doprinijeti razvoju Slaven Belupa — rekao nam je gradonačelnik Jakšić.

Unatoč tome što više nije u Upravi, odnos između Grada i Slavena ostat će nepromijenjen. Gradonačelnik nam je najavio da će Grad uvijek biti uz svoj klub te da je spreman biti partner po pitanju nogometnog kampa na Cerinama.

>> Što je o nogometnom kampu na Cerinama rekao predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Robert Markulin pročitajte ovdje

— Slaven je koprivnički klub. Mi smo partneri u rješavanju pomoćnog igrališta, a bit ćemo i partneri u rješavanju kampa, ako daj Bože dođu sredstva Hrvatskog nogometnog saveza. Volio bih da se ta sredstva konačno pokažu, da ne pričamo samo o nekakvom virtualnom novcu — objasnio je Jakšić.

Ipak, iako dolaze pozitivne vibracije i iz Slavena i iz Grada kada je u pitanju kamp na Cerinama, stvari nikako da se pokrenu s početne točke.

— To nije patent samo HNS-a, već i svih državnih institucija koje očito vole puno više ulagati u neke druge krajeve Lijepe naše nego u našu Podravinu i Prigorje, a to pokazuje i ovaj projekt. Mi imamo gotova idejna rješenja, Grad je spreman uskočiti s infrastrukturom, Grad je spreman uskočiti sa zemljištem, Grad je apsolutno spreman biti partner u izgradnji kampa, ali treba nam partnerstvo u HNS-u. Priče da tu konstrukciju trebaju zatvoriti samo Slaven Belupo i Grad Koprivnica, ja bih se usudio reći da su i neozbiljne i neodgovorne i skretanje svjetla kamere s onog pravog problema, a to je da nam treba partnerstvo s HNS-om. Mi smo najjači klub u ovoj regiji i uvjeren sam da će to tako ostati još jako dugo vremena i vjerujem da svi ljudi koji rade u Slavenu, u ovom gradu i županiji te svi navijači našeg kluba zaslužuju partnersku ruku HNS-a — zaključio je gradonačelnik Koprivnice.

Nadamo se da će velikim promjenama u Upravi Slaven Belupa te spremnošću Grada da uvelike pomogne ovom projektu, zaživjeti kamp na Cerinama koji bi mogao i trebao biti “žila kucavica” vrhunskog nogometa u našem gradu, županiji i regiji. Hoće li se i kada krenuti u ovaj veliki zahvat vrijeme će pokazati, a vjerujemo da svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, navijači Slavena, ali i svi građani naše regije željno očekuju da se napravi kamen temeljac na Cerinama.

zatvori