Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Jakšić: Žao mi je što netko od ‘Braće Radić’ radi školu – slučaj, energetska obnova ide dalje

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić izvijestio je članove Gradskog vijeća o trenutnom statusu projekta energetske obnove Osnovne škole ‘Braća Radić’.

— Energetska obnova Osnovne škola “Braća Radić” prezentirana je početkom lipnja ove godine. Prošli tjedan dobili smo od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potvrdu financiranja. Ugovor, nakon kojega krećemo u sve procese, još nismo dobili, ali s obzirom na to da smo dobili potvrdu o sufinanciranju, vjerujem da ćemo uskoro dobiti i ugovor. Nakon toga imamo rok od 18 mjeseci i za provedbu javne nabave i za završetak radova. Procijenjena vrijednost radova je 8 milijuna kuna. Udio fonda je 4,4 a Grada 3,6 milijuna kuna. Mi smo u proračunu već osigurali dva milijuna, a rebalansom ćemo osigurati još 1,6 mil. kn — pojasnio je Jakšić.

Naime, uoči jučerašnje sjednice predsjednik koprivničkog ogranka Mreže nezavisnih lista Miljenko Flajs ustvrdio je da se od projekta odustaje jer Grad nema novac potreban za predfinanciranje projekta. Gradonačelnik Jakšić je odbacio te tvrdnje:

— Meni je žao što se i oko toga uspjela isplesti neka politička priča, što netko u svom kreativnom političkom deliriju nastoji od jedne ugledne škole, najveće u ovom gradu, raditi školu – slučaj. Vadi krive podatke jer nije procijenjena vrijednost te investicije 20 milijuna kuna, da nas jednom netko ne bi pitao nismo li zapalili taj novac. No, bez panike, bez brige, ta će se škola obnavljati. To je definitivno zaslužila.

Gradska uprava će, najavio je gradonačelnik Jakšić, početi s pripremama za javnu nabavu i energetsku obnovu škole u Miklinovcu čim dobije ugovor od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. No, s obzirom na stanje hrvatskog građevinskog sektora, ovog mu je trenutka nemoguće reći hoće li radovi na obnovi početi ove ili iduće godine.

zatvori