Srijeda, 27. ožujka 2024.

PROMETNE CRNE TOČKE Vijećnici upozorili na problematična mjesta, Pal dodao: Tamo sam neki dan skoro poginuo

Pristupačnosti i prometnoj uređenosti grada usprkos, građani Koprivnice još uvijek upozoravaju na prometne probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Na jedan je s govornice Gradske vijećnice upozorio HSU-ov Željko Šemper:

Snimio Marko Posavec.

— Ovaj problem za neke nije velik, za neke je. Riječ je o pješačkom prijelazu na raskrižju Basaričekove i Starčevićeve ulice gdje je vrijeme prolaska za pješake vrlo kratko. Stoga se starije osobe ponašaju kao da su na trkaćoj stazi. Uvjereni su da prijelaz moraju prijeći tijekom zelenog svjetla koje traje samo 10 sekundi. Za automobile je vrijeme 23 sekunde! Stoga lijepo molim da se uputi apel Policijskoj upravi. Vjerujem da postoji tehnička mogućnost da se vrijeme zelenog svjetla na semaforu produlji s 10 na barem 15 do 20 sekundi.

Na još jedan praktični problem upozorila je i nezavisna Danijela Glavosek Kovačić:

— Postoji li mogućnost postavljanja prometnih zrcala? Konkretno, na skidanju s Ulice braće Radić u prolaz prema zgradi Centra za socijalnu skrb, tamo se biciklisti dosta brzo voze. U gradu ima još nekoliko sličnih kritičnih točaka.

Snimio Luka Šarlija.

U raspravu se uključio i predsjednik Gradskog vijeća, HSS-ov Ivan Pal koji je dometnuo da je upravo na spomenutoj lokaciji neki dan skoro poginuo.

A da je riječ o rješivim problemima, potvrdio je gradonačelnik Mišel Jakšić. Rekao je da će prijedloge uputiti Povjerenstvu za promet koje je prvi nivo rješavanja takvih problema. U tom tijelu djeluju predstavnici gradskih stručnih službi, cestara i policije, pojasnio je.

Snimio Luka Šarlija.
zatvori