Utorak, 23. travnja 2024.

GDJE ĆEMO SE SPAJATI NA BRZU CESTU? Moguće su brojne varijante, evo okvirne lokacije

Rezultate studije cestovnih koridora stručnjaci Hrvatskih cesta i angažirani projektanti predstavili su prošloga tjedna na radnom sastanku u sjedištu Koprivničko-križevačke županije.

Naime, Hrvatske su ceste, u skladu s potrebama razvitka cestovne mreže državnog značaja, naručile izradu Studije odabira najpovoljnije varijante koridora obilaznice Koprivnice, na pravcu Podravske brze ceste i brze ceste Vrbovec – Gola. Studija je u završnoj fazi izrade, a ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović rekao je da varijanti takozvane koprivničke obilaznice ima puno. Ovoga je trenutka izvjesna jedino okvirna lokacija:

— I građani i mi smo jednako nestrpljivi dočekati da se izgrade segmenti ili dijelovi od Križevaca do Kloštra pa do Koprivnice i dalje, a onda i ta obilaznica koja će povezivati i ovu brzu cestu koja ide od Ptuja i Varaždina pa prema istoku — kaže Filipović. — Načelno, riječ je o brzoj cesti uz rijeku Dravu. Najbitnija točka bit će interregionalni čvor, sjecište ovih cesta koje dolaze iz smjera Križevaca i smjera Varaždina. To se negdje događa na lokaciji između Miklinovca i Herešina.

Izvor: kckzz.hr

Ravnatelj Filipović je najavio da će lokalne nadležne službe odraditi svu propisanu proceduru i najvjerojatnije do kraja ove godine Hrvatskim cestama odaslati jednoznačnu poruku s kojom varijantom ili modifikacijom varijante će se prilagoditi Prostorni plan, nakon čega slijedi izrada parcelacijskog elaborata te izdavanje lokacijske dozvole, pojednostavljeno nam je pobrojao proceduru ravnatelj Filipović:

— Tada politika takoreći ima snažno oruđe u ruci da se govori o konkretizaciji gradnje, iako je premijer Plenković prilikom otvaranja novih Belupovih tvornica u Koprivnici naglasio da smo u prvom prioritetu.

Ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje rekao je da će se svi angažirati kako bi svu potrebnu dokumentaciju izradili tijekom iduće godine i tako omogućili dugoočekivanu gradnju potrebne nam cestovne infrastrukture.

Izvor: kckzz.hr
zatvori