Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Omrčen-Čeko poveo Koprivnicu u pripreme: Izvući ćemo maksimum iz onoga što imamo

Nogometaši Koprivnice danas su startali s pripremama za novu sezonu Treće hrvatske nogometne lige Istok. Na koprivničkom Gradskom stadionu Zelene je po prvi puta vodio novi trener Josip Omrčen-Čeko od kojeg se očekuje da, zajedno sa svojim igračima, ove godine izbjegne sudbinu koja je posljednjih nekoliko godina pratila koprivničkog trećeligaša – borbu za opstanak.

— Danas smo krenuli s pripremama za novu sezonu. Imamo dosta problema, s obzirom na to da se radi na pomoćnom igralištu tako da je dosta skučeno. Pokušat ćemo se prilagoditi tome. Što se tiče samog rada, izvući ćemo maksimum iz onoga što imamo te ćemo pokušati ostvariti sve planirano — rekao nam je strateg Koprivnice.

Osim na Gradskom stadionu, Koprivnica će trenirati i na terenu lokalnog županijskog prvoligaša Miklinovca. Već su dogovorene i prijateljske utakmice, a protivnike ćemo saznati naknadno. Poznato je da će Zeleni sudjelovati 29. i 30. ovog mjeseca na turniru u Miklinovcu gdje će odmjeriti snage s istoimenim domaćinom, s Tehničarom iz Cvetkovca i s Borcem iz Imbriovca.

Što se tiče igračkog kadra, Omrčen-Čeko danas je na raspolaganju imao 16 igrača i dva golmana.

— Neki igrači još uvijek traže drugi angažman (Bubnjić, Bukovac i Tkalčić op.a.), a prijelazni rok još uvijek traje pa ćemo se prilagoditi situaciji i sukladno njoj reagirati. Što se tiče Brckovića i Srpaka, oni su s nama, ali još uvijek nisu dovoljno oporavljeni od ozljeda — objasnio nam je Omrčen-Čeko.

Klub će najvjerojatnije napustiti i Luka Ivanović koji je pronašao angažman u drugoligašu Solinu, a do sada su Koprivnici pristupili Vjekoslav Kolar, Patrik Lopatnik i Luka Čakarić koji je proslijeđen iz Slaven Belupa.

— Na probi je i Plavšić iz Suhopolja, a vjerojatno možemo očekivati još neke igrače iz Slavena. To su vjerojatno izlazni juniori, neće to biti prvotimci, već će biti mlađi igrači. O imenima ne možemo konkretno, to moramo vidjeti s ljudima iz Škole nogometa tako da imamo izbalansirane momčadi i u Školi i kod nas. Iako se pričalo da Munivrana dolazi, to je vjerojatno propalo i on ostaje u Međimurju — rekao nam je trener Zelenih.

Novost u momčadi Koprivnice je i kondicijski trener Alen Marošević koji će pomoći u fizičkoj pripremi nogometaša. — Bit će s nama koliko će mu to vrijeme dopuštati. Bit će zadužen za uvodne dijelove treninga te za treninge snage — rekao je Omrčen-Čeko.

Jasno je da će se slika momčadi Koprivnice gotovo svakodnevno mijenjati. Vrijeme će pokazati hoće li igrači koji su na probama u drugim klubovima pronaći nove angažmane ili će ostati u redovima koprivničkog trećeligaša. Sigurno je želja svih ljudi u klubu, ali i svih navijača Zelenih da se momčad što bolje ekipira i pripremi te da se približi toliko željenoj sredini Treće hrvatske nogometne lige Istok.

zatvori