Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: NAVALA NA PREDSTAVU Drele i Balog oduševili golemu publiku pod vedrim nebom Šoderice

Rijetko viđen interes izazvala je jučerašnja, druga po redu predstava na otvorenom u sklopu ovogodišnjeg Ljeta na Šoderici.

Na pozornicu Podravskog mora stali su velikani kajkavskog humora Davor Dretar Drele i Vid Balog okupljeni u Kazališnu skupinu Gemišt pa i ne čudi da se, s obzirom i na lijepo vrijeme, tražila ne jedna, već stotinjak karata više.

Organizatori nikoga nisu željeli ostaviti ispred vrata pa su gledalište na otvorenom proširili koliko su mogli i ispunili svim raspoloživim stolicama i klupama na Šoderici.

— Ne mogu vam opisati osjećaj kad vam na kazališnu predstavu dođe 700-tinjak gledatelja. Znali smo da imamo hit komad i da će i ova biti rasprodana, no ovome se nismo nadali. Ipak, u kratkom roku prikupili smo sve stolice koje postoje na Šoderici, proširili gledalište i onima koji su došli omogućili da uživaju u komediji pod vedrim nebom — rekao nam je nakon predstave jedan od organizatora Tomislav Jurenec.

Inače, urnebesna komedija “Pozdrav iz Remetinca” nastala je iz probranih “štikleca” iskričavog i duhovitog odnosa spram stvarnosti koju nam mediji plasiraju, ali koja nas “stvarno” okružuje, a posjetiteljima, koji su do Šoderice potegnuli i iz susjednih županija, osmijeh nije silazio s lica gotovo sat i pol, koliko je trajala predstava.

Podsjetimo, publiku na Šoderici prije dva tjedna nasmijala je nagrađivana hit komedija Kerekesh Teatra – LJUBAF, a sljedeća na redu je “Skupština” za koju je Ljubomir Kerekeš dobio nekoliko nagrada za ulogu Trpimira Oršuša. Ona je na rasporedu 27. srpnja, također u 21 sat.

zatvori