Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Ivanovski izbacio Lokomotivu s tračnica za prva tri boda Farmaceuta, Slavenu trofej Fair-play

Nogometaši Slaven Belupa u drugom kolu Prve hrvatske nogometne lige, u vrlo teškim uvjetima u kojima je temperatura dostizala i 35 stupnjeva, svladali su zagrebačku Lokomotivu rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ivanovski u 61. minuti.

Prije samog susreta, delegat susreta Mladen Žugec dodijelio je kapetanu Vedranu Puriću trofej Fair-play kojega je koprivnički prvoligaš osvojio treću godinu u nizu kao klub koji je, između ostaloga, imao najbolju organizaciju utakmica, najmanje negativnih bodova što se tiče žutih i crvenih kartona i sl.

Trener Slavena Željko Kopić u odnosu na sastav koji je istrčao u Rijeci prije tjedan dana promijenio je dva igrača. Umjesto mladog Bistrovića mjesto lijevog veznog igrača zauzeo je Vidović, dok je na lijevom krilu umjesto Arapa zaigrao Bouadla. Podsjetimo, strateg Farmaceuta u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Jovičića, Alitija i Godu te na Trebotića koji još uvijek nema pravo nastupa.

Farmaceuti su u prvom dijelu gospodarili terenom te su posjed uglavnom držali u svojim nogama. Na prvu pravu priliku čekali smo tek 60-ak sekundi kada je Purić pucao iskosa s desne strane, ali pored vratnice golmana Lokomotive. Desetak minuta kasnije opasno je zaprijetio i Kendeš, ali je, baš kao i kapetan ranije, poslao loptu pored gola.

Najveću priliku u prvom poluvremenu vidjeli smo u 38. minuti kada si je gostujući stoper Majstorović gotovo zabio autogol. Ubacio je Vrljičak, a Majstorović je poslao loptu tik pored vratnice. Puno bolja momčad bio je Slaven u prvom poluvremenu, Lokomotiva je imala tek jedan udarac prema golu, ali je rezultat bio početnih 0:0.

U drugi dio bolje je ušla Lokomotiva. Baš kao u prvom poluvremenu Majstorović, na gotovo identičan način skoro je autogol postigao mladi Međimorec. Kao da je to bilo upozorenje Farmaceutima koji su poveli u 61. minuti. Lijepo su kombinirali Bouadla, Vidović i Purić, kapetan je idealno ubacio za Ivanovskog koji skače preko Majstorovića i glavom s otprilike sedam metara zakucava za 1:0.

Ivanovski je u 76. minuti postigao i drugi pogodak, ali je drugi pomoćni sudac na utakmici, Alen Jakšić, podigao zastavicu na razočaranje svih na stadionu, a najviše Slavenovog napadača. U 82. minuti vidjeli smo debi još jednog mladog Koprivničanca u dresu Slaven Belupa. Umjesto ponajboljeg igrača na terenu, Bouadle, ušao je Šarlija. Prelijep udarac vidjeli smo minutu kasnije kada je Tatar zatresao gredu, milimetri su dijelili novog Farmaceuta od prvog pogotka. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, jedini opasniji udarac Lokomotive ukrotio je vratar Marković.

Tako je koprivnički prvoligaš došao do prva tri boda u novoj sezoni. Farmaceuti su nakon nepotpunog drugog kola došli na diobu drugog mjesta, ali se još danas i sutra trebaju odigrati tri utakmice. U idućem kolu nogometaši Slaven Belupa gostovat će u Zaprešiću kod Intera, a utakmica će se igrati subotu, 29. srpnja, s početkom u 19 sati.

DRUGO KOLO PRVE HNL:
SLAVEN BELUPO – LOKOMOTIVA 1:0 (0:0)

Koprivnica, Gradski stadion, 22.07.2017.

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić, Vidović (od 74. Bistrović), Telushi, Vrljičak – Kendeš (od 45. Tatar), Ivanovski, Bouadla (od 82. Šarlija). Trener: Željko Kopić.

LOKOMOTIVA: (3-5-2): Filipović – Datković (od 75. Radonjić), Kolinger (od 45. Capan), Majstorović – Karačić, Ivanušec, Šunjić, Majer, Musa – Kolar (od 62. Doležal), Antunović. Trener: Mario Tokić.

Strijelci: 1:0 Ivanovski 61′

Žuti kartoni: Vrljičak 68′ (Slaven Belupo); Kolinger 41′, Karačić 57′, Šunjić 68′ (Lokomotiva)

Crveni kartoni: –

zatvori