Petak, 26. travnja 2024.

Forjan: Čujem da ‘pametna ulica’ ima novo ime – Bedakov prolaz, Jakšić: To je zločesta konstatacija

Jedna od tema jučerašnje točke pitanja i prijedloga, kojom počinju sjednice koprivničkog Gradskog vijeća, bila je i rekonstrukcija Ulice hrvatske državnosti.

Građani su primijetili da radovi kasne, a prema riječima HDZ-ovog vijećnika Ernesta Forjana, nije im jasno kojih će gabarita biti prva smart city ulica u centru Koprivnice:

— Vidimo da neke stvari ne štimaju, da neke stvari ne valjaju i da neke stvari nisu u redu. Pa čak do toga da i nas koji smo više-manje aktivni u političkom životu grada Koprivnice ljudi zaustavljaju na cesti i pitaju kakva je to ulica. Je li to jednosmjerna ili dvosmjerna ulica? Čak već čujem i da imamo novi naziv za tu ulicu – Bedakov prolaz.

— E sad, što se tiče Hrvatske državnosti i “Bedakovog prolaza”, to je malo zločesta konstatacija — uzvratio je gradonačelnik Mišel Jakšić, ustvrdivši da je ulica širine 5,5 metara, isto kao i Frankopanska, Esterova i Oružanska. No, ne bježi od činjenice da radovi kasne, o čemu gradska uprava vodi računa:

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

— Ja sam stvarno više nego jasno pokušao objasniti koji su problemi. Ne bih ulazio, s obzirom na to da nas na neke stvari ipak obvezuju javna nabava i ugovorni odnosi, da govorim je li izvođač sramota ili nije. Zadnji rok koji smo tražili je da ta ulica oko 20. kolovoza u svom punom profilu bude u funkciji.

Gradonačelnik je svjestan da Grad ne može samo tako raskinuti ugovor već mora pričekati preuzimanje ulice i nakon toga penalizirati produljenje radova. Kako je riječ o partneru s kojim je gradska uprava dosad imala korektne odnose, jedino što preostaje je imati razumijevanja za probleme u kojima se tvrtka Pavlic našla zbog odlaska radnika u inozemstvo.

Sve drugo osim strpljenja i održavanja dobrih poslovnih odnosa bi, kaže gradonačelnik Jakšić, dodatno zakompliciralo stvari i stavilo pod upitnik završetak radova.

zatvori