Srijeda, 27. ožujka 2024.

Farmaceuti u Zaprešiću ‘love’ novi pozitivan rezultat, Trebotić dobio pravo nastupa

Nogometaše Slaven Belupa, nakon poraza u Rijeci i slavlja u Koprivnici protiv Lokomotive, ove subote čeka gostovanje u Zaprešiću kod Intera u trećem kolu Prve hrvatske nogometne lige. Inter nakon prve dvije utakmice ima četiri osvojena boda, jedan više od Slaven Belupa.

Trener Farmaceuta Željko Kopić, koji je izrazio čestitku na dobrim rezultatima svim hrvatskim klubovima koji igraju u Europi, utakmicu protiv Lokomotive je apsolvirao sa zaključkom da je pristup svih igrača bio na zaista vrhunskoj razini što je doprinijelo osvajanju tri boda.

Što se tiče sutrašnjeg susreta protiv Zaprešićana, Kopić je istaknuo da očekuje klasičan Inter – igrači se mijenjaju, ali sadržaj i forma ostaju isti. — Svjesni smo da nas čeka zahtjevna utakmica i zahtjevan protivnik. Mi ćemo napraviti sve da se pripremimo i da odigramo dobru utakmicu kako bismo došli do dobrog rezultata. Pripremit ćemo utakmicu tako da pokušamo pobijediti — rekao je trener Slaven Belupa.

Što se tiče sastava, Jovičić i Goda su još uvijek ozlijeđeni, a pravo nastupa, po prvi puta za Slaven Belupo imat će Dinko Trebotić. S obzirom na to da je Kendeš, nakon vrlo dobrog nastupa u Rijeci, odigrao lošu utakmicu protiv Lokomotive, možda i Trebotić pronađe svoje mjesto u prvom sastavu.

— Sastav ovisi o jednoj ili dvije pozicije. Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga tko će zauzeti mjesto u prvih 11, odnosno koji će sastav istrčati u Zaprešiću — objasnio je Kopić.

Da Farmaceute čeka težak izazov potvrdio nam je i stoper Nikola Katić koji je potpisao novi ugovor, do 2021. godine, sa Slaven Belupom.

— Čeka nas teška utakmica. Inter je pokazao u prva dva kola da ima ozbiljnu ekipu i da će igrati značajnu ulogu u HNL-u. Osim prvog poluvremena protiv Hajduka, igrali su jako dobro. Teže pas igri, a istaknuo bih Raka i Blaževića. Puno toga će ovisiti o nama, idemo u Zaprešić po tri boda koja bi usmjerila sezonu u pravom smjeru. Pokazali smo protiv Rijeke i Lokomotive da ćemo igrati značajnu ulogu u Prvoj ligi — rekao je Katić.

Može li Slaven do druge pobjede u nizu ili barem do drugog pozitivnog rezultata u nizu saznat ćemo nakon sutrašnje utakmice protiv Intera koja će se igrati u Zaprešiću s početkom u 19 sati.

MOGUĆI SASTAV:

Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić, Telushi, Vidović, Vrljičak – Kendeš (Trebotić), Ivanovski, Bouadla.

STATISTIKA MEĐUSOBNIH SUSRETA U ZAPREŠIĆU:

– 11 pobjeda Intera
– 5 neriješenih rezultata
– 3 pobjede Slaven Belupa
GOL RAZLIKA: 27:15

zatvori