Četvrtak, 18. travnja 2024.

DANI MUZEJA Uz predavanje o koprivničkim javnim kućama čekaju nas i dvije izložbe

U četvrtak se nastavljaju Drugi dani Muzeja grada Koprivnice. Riječ je o programu kojim koprivnički muzealci obilježavaju 66. obljetnicu osnutka institucije koja je postala nezaobilaznom u životu grada.

— Manifestacija je to koju smo započeli prošle godine povodom 65. obljetnice djelovanja Muzeja grada Koprivnice. Dakle, 27. srpnja 1951. godine otvoren je prvi stalni muzejski postav Muzeja grada Koprivnice. Iako do tada još uvijek nismo imali rješenje o osnivanju, stiglo je tek 1954. godine, svojim javnim djelovanjem Muzej je počeo s radom. Tu obljetnicu i taj datum pokušavamo obilježiti od prošle godine pa naovamo — rekao nam je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin.

Program će početi muzejskom raspravom “RefurbMuseum” kojom će stručni djelatnici pokrenuti proces stvaranja nove koncepcije stalnog postava.

Petak je dan za program u Galeriji Koprivnica koja slavi 40 godina djelovanja. Uz izložbu Ivana Friščića “Neću ravnalo, hvala” bit će održana i dva predavanja. Marin Horvat će govoriti o zakonskoj regulativi prostitucije i javnim kućama u Koprivnici u prvoj polovici XX. stoljeća dok će Draženka Jalšić Ernečić dati pregled dosadašnjeg rada koprivničke galerije.

Manifestacija u subotu seli u hlebinsku Galeriju naivne umjetnosti, gdje će navečer biti otvorena izložba KUL Hlebine, s radovima polaznika ovogodišnjeg dječjeg kampa.

Na sve programe drugih Dana koprivničkog muzeja ulaz je slobodan, a u Muzeju vjeruju da su kreirali događanja koja će svojom atraktivnošću privući i građane.

zatvori