Četvrtak, 18. travnja 2024.

PIJANI NERED Četvero ljudi vrijeđalo jedni druge, konobaricu i policajce, tjedan dana ne smiju u kafić

Policija je jučer u dva navrata intervenirala u Novigradu Podravskom zbog narušavanja javnog reda i mira.

Oba su se incidenta dogodila u istom ugostiteljskom objektu, jedan za drugim. Prvo su oko 17 sati otac (r. 1971.) i sin (r. 1991.) počeli vikati, svađati se i naguravati. Potom su se izderali i na konobaricu, a kada je stigla policija, i njih su izvrijeđali.

Otac je imao 2,12, a sin 2,24 promila alkohola u organizmu. Obojica su dovedena u policijske prostorije do otriježnjenja, a osim za narušavanje javnog reda i mira i vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba slijedi im optužni prijedlog i za nasilje u obitelji budući da su u krvnom srodstvu. Također, izrečena im je zaštitna mjera da sedam dana ne smiju kročiti nogom u taj ugostiteljski objekt.

Odmah nakon toga, oko 18 sati, policija je na istom mjestu privela i ženu (r. 1975.) i muškaraca (r. 1973.) – žena se prvo vikom i galamom okomila na konobaricu koja joj više nije htjela poslužiti alkoholna pića, što je bilo sasvim razumljivo jer je bila pod utjecajem 2,05 promila. Usput je izvrijeđala i prisutne policijske službenike, u čemu joj se pridružio muškarac koji je imao 1,91 promil.

Oboje su dovedeni u posebne prostorije gdje su zadržani dok ne dođu k sebi i slijedi im optužni prijedlog za sve počinjene prekršaje, a poput oca i sina iz prvog dijela priče, ni oni ne smiju sedam dana stupiti u kafić.

zatvori