Utorak, 26. ožujka 2024.

ZOON POLITIKON Saša Živković predstavlja izložbu i performans u AK galeriji

Samostalna izložba multimedijalnog umjetnika Saše Živkovića pod nazivom ‘Zoon politikon’ bit će predstavljena koprivničkoj publici u petak, 30. lipnja od 21 sat u AK galeriji u Kampusu.

Izložba se sastoji od tri rada: fotografija iz 2017. pod nazivom “KonZOOMerizam”, video rada iz 2000. godine “Križevački stočni sajam” i fotografija site specific intervencije iz 2003. “Zoon politikon”. Izložba se bavi identitetom čovjeka kao političke životinje koja je prvotno u vrijeme Aristotela značila nešto drugo nego sada u vrijeme konzumerizma.

Na otvorenju izložbe autor će izvesti i perfomans “O zoone politikone”.

O autoru: Saša Živković (1970., Koprivnica) osnovnu i srednju školu završio je u Križevcima, a 1998. godine diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na nastavničkom odjelu, u klasi prof. Zlatka Kesera. 2008. godine upisuje doktorski studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kod mentora Duje Jurića. Od 1995. godine izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama te izvodi performanse i akcije. Izražava se kroz različite medije, od videa, fotografije do performansa. Radio je kao profesor likovne kulture u Križevcima i predavao na Odjelu za izobrazbu nastavnika u Gospiću, a trenutno predaje u Zadru na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja.

Izložba je jednodnevnog karaktera, a sufinancirali su ju Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

zatvori