Srijeda, 24. travnja 2024.

VIKEND PROGNOZA Ljeto nam se vratilo, ali na pomolu je nova promjena vremena

Nakon što nas je sredinom tjedna zahvatila hladna fronta, vrijeme se stabiliziralo i ponovno nam je granulo sunce. Evo što nas čeka tijekom sljedećih nekoliko dana.

Fronta je nad našim krajevima prošla u noći s utorka na srijedu i ostavila nam je pomalo neočekivano izdašnu količinu oborina – prema mjerenjima automatske meteorološke stanice Ivanščak, u Koprivnici je palo gotovo okruglih 20 litara kiše po kvadratnom metru. U skladu s tim je i osvježilo pa tijekom srijede nismo dosegli ni 20 Celzijevih stupnjeva, a u četvrtak ujutro probudili smo se na vrlo svježih 8,9°C.

Četvrtak nam je donio znatno ljepše vremenske prilike; vratilo nam se sunce, a temperatura je poslijepodne došla do vrlo ugodna 23 stupnja.

Petak će također proći bez ikakve značajnije naoblake: čeka nas puno sunca i modroga neba. Neće puhati nikakav vjetar koji bi bio osobito vrijedan spomena u vremenskoj prognozi, tek nekakav slab južni povjetarac. Jutro će još uvijek biti svježe uz nekih 10 – 11 stupnjeva, ali poslijepodne idemo do vrlo toplih 26 ili 27.

Nešto više oblaka očekujemo u subotu; prijepodne bi to bila ona tanka, visoka naoblaka, a poslijepodne i konkretnija. Uz to prolazno naoblačenje samo ponegdje postoji mogućnost i kakvog lokalnog pljuska, možda praćenog i s malo grmljavine, ali te nestabilnosti neće biti neka raširenija pojava i nisu razlog otkazivanja planiranih aktivnosti na otvorenom. Zapuhat će uglavnom slab sjeverni vjetar. Bit će toplo: nakon jutarnjih 13 do 14, poslijepodne ćemo mjeriti temperature oko 25 do 27 stupnjeva.

Nedjelja će ponovno biti sunčanija te još malo toplija. Usprkos umjerenom sjevernom vjetru, mogli bismo dosegnuti i 29 pa i više stupnjeva.

Slično će biti i u prvim danima narednog tjedna, s tim da u utorak očekujemo temperature iznad 30 stupnjeva pa će uz umjerenu naoblaku vjerojatno biti dosta vruće i sparno. U noći na srijedu ili u srijedu prijepodne sprema nam se još jedna promjena vremena s kišom ili grmljavinskim pljuskovima, ali čini se da ne bi dugo potrajala i već od četvrtka vraćamo se lijepom vremenu, no zasad bez nekih izraženih vrućina.

zatvori