Srijeda, 24. travnja 2024.

Renato Labazan sa starim zanatima, gradskim obrtnicima i povijesnim postrojbama oduševio Zagrepčane

Turistička zajednica grada Koprivnice, zajedno s Kraljevima ulice i zagrebačkom Turističkom zajednicom trinaestu godinu za redom organizirala je veliki srednjovjekovni Markov sajam u središtu Zagreba.

To je logistički vrlo zahtjevan projekt koji, osim što ga je zadovoljstvo realizirati, nosi i stanovitu korist. Rekao je to Dravi.info direktor koprivničkog Turističkog ureda Renato Labazan:

— To je za nas najveća promidžbena aktivnost, ali i nekako najkorisnija. Naime, u proteklih 13 godina smo od zagrebačke Turističke zajednice uprihodovali više od pola milijuna kuna. Ne znam da u Hrvatskoj postoji takav slučaj da neka turistička zajednica ima priliku si raditi najbolju od svih promotivnih aktivnosti i još da za to bude plaćena. No, tu nije kraj korisnosti ove akcije. Deseci naših obrtnika već godinama dolaze s nama na Markov sajam i tu imaju sjajnu priliku ne samo za promociju već i za prodaju svojih proizvoda.

Izvor: Turistička zajednica grada Koprivnice (Facebook).

U koprivničkoj ekipi svake je godine i kmet Štef Čižmak, poznat po sitima i rešetima:

— Vidi se da se u Koprivnici tradicija starih zanata prenosi s koljena na koljeno. Ja prenosim na mojega sina i unuka. Unuk je oduševljen. Kad vičem “sita, rešeta – žene oko mene” to je zato da se vidi da stari zanati nikad ne budu izumrli u Koprivnici.

U skladu s tradicijom, Markov sajam u središtu hrvatske metropole zajednički su otvorili gradonačelnici Zagreba i Koprivnice Milan Bandić i Mišel Jakšić kojima se pridružio i splitski kolega Andro Krstulović Opara. Labazan vjeruje da splitskog gradonačelnika možemo očekivati i na Renesansnom festivalu, ali i da ima u planu suradnju Koprivnice i Splita na turističkom planu.

Izvor: Turistička zajednica grada Koprivnice (Facebook).
zatvori