Subota, 20. travnja 2024.

SUSRETI HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA Puhački orkestar DVD-a Đurđevac dobitnik Zlatne plakete

Ovog vikenda, 10. i 11. lipnja, u Novom Vinodolskom u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

Na Susretu je nastupilo 13 najuspješnijih orkestara iz cijele Hrvatske, od kojih dva u A i 11 u C kategoriji natjecateljskog programa. Sudionici su se za svoj nastup, među kojima i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, izborili nakon prethodno održanih selekcijskih županijskih i regionalnih natjecanja, te samostalnih preslušavanja.

Natjecateljski dio Susreta odvijao se je u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dok je revijalni dio programa održavan na glavnim gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. Susret je započeo svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem više od 500 glazbenika, te su uslijedili pojedinačni nastupi. Nakon svih preslušavanja, stručno je povjerenstvo u sastavu maestro Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje, Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac pod ravnanjem Božidara Škurdije, shodno Pravilima 31. Susreta, dodijelilo Zlatnu plaketu za nastup u C kategoriji sa osvojenih 88,50 bodova, što je ujedno drugi bodovni rezultat u ovoj kategoriji.

Za postignutu ocjenu, orkestar iz Đurđevca, nagrađen je vrijednom nagradom.

zatvori