Petak, 19. travnja 2024.

STIŽU PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Vrijeme će se danas pokvariti

Prognoza vremena za ostatak blagdanske nedjelje ukazuje na pogoršanje koje nam stiže poslijepodne i navečer, objavio je Državni hidrometeoroški zavod.

U većini krajeva, prema DHMZ-u, bit će promjenjivo oblačno ponegdje s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženi, a najčešće se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i jugoistočni. Vruće s najvišom dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 29 do 34 °C.

Izvor: DHMZ.

Što se tiče Koprivnice i Podravine, mi smo rano jutros već izbjegli jedan olujni sustav koji je prošao malo sjevernije od nas kroz Sloveniju prema Mađarskoj. Ako ste noćas vidjeli sijevanje, to je bilo to.

>> FOTO Spektakularne munje nad Koprivnicom

No, atmosfera je vrlo nestabilna i pljuskovi s grmljavinom mogu nastati doslovno bilo kada tijekom dana. Najnoviji prognostički modeli upućuju na to da će se grmljavinski oblaci početi razvijati zapadno ili jugozapadno od nas već iza 14 sati i prema kraju dana mogućnost njihove pojave sve je veća. Kasno poslijepodne i navečer zahvatit će nas fronta sa sjeverozapada koja bi nam mogla donijeti još grmljavine i obilnu kišu.

Kao i obično u ovakvim situacijama, nemoguće je sa 100-postotnom sigurnošću predvidjeti kako će se sve to skupa odigrati, no danas računajte na pljuskove, grmljavinu i jak vjetar, a mjestimice će postojati i opasnost od tuče.

Razvoj situacije tijekom dana pratite na Dravi.info.

zatvori