Utorak, 23. travnja 2024.

SNJEŽANA PETIKA Legendarna rukometašica Podravke Vegete preuzima ‘vruću klupu’

Snježana Petika nova je trenerica Podravke Vegete, odlučio je večeras Nadzorni odbor hrvatskog prvaka. Petika će tako preuzeti kormilo od Gorana Mrđena koji je na klupi Podravke bio četiri pune sezone.

O rukometnoj karijeri legendarne Podravkašice manje-više sve se zna. Kroz cijeli rukometni život nosila je naš klub do velikih rezultata, a najistaknutiji je sigurno bio onaj 1996. kada je Podravka bila najbolji klub Europe. Petika je te sezone i sezone prije bila i najbolja strijelkinja istog natjecanja. Ukupno je s koprivničkim klubom osvojila devet naslova prvaka Hrvatske te je devet puta osvojila Kup.

Što se tiče trenerske karijere, do sada je trenirala mlađe kategorije Podravke te je trenerica kadetske reprezentacije Hrvatske. Kao trenerica kadetkinja Podravke osvojila je naslov prvaka Hrvatske te je proglašena najboljom trenericom.

Snježana Petika sada će se baciti u koštac sa seniorkama. Iako nema iskustva na toj razini, sigurno svojom karizmom, ali i iskustvom iz igračke karijere može pomoći svojoj novoj ekipi u postizanju što boljih rezultata. Uprava će pred nju postaviti imperativ osvajanja dvostruke krune u Hrvatskoj, ali ono za čim svi navijači Podravke žude je iskorak u Europi, odnosno ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja ili barem EHF Kupa.

zatvori