Srijeda, 27. ožujka 2024.

Slovenski učenici u Koprivnici pripremali podravska jela te putovali sjeverom Hrvatske

Obrtnička škola Koprivnica ugostila je šestero učenika programa gastronomije i zanimanja pomoćni kuhar iz Velenja od 22. svibnja do 2. lipnja 2017. godine.

Učenici su stigli u pratnji svojih stručnih učitelja iz velenjske Šole za storitvene dejavnosti, te obavljali stručnu praksu u sklopu projekta mobilnosti. Upoznali su se sa školskim kuharskim praktikumima i pripremali tradicionalni podravski jelovnik i omiljena jela sjeverozapadne Hrvatske, ali i “morska” jela pripremljena na suvremeni način. Također su zajedno sa svojim stručnim učiteljima pripremili i predstavili knjižicu odabranih slovensko – hrvatskih recepata.

Obrtnička škola je za sudionike organizirala i razne posjete, izlete i obilaske. Razgledali su središta i znamenitosti Koprivnice, Varaždina i Zagreba, posjetili Muzej grada Koprivnice, kompaniju Podravka i njezin Muzej prehrane, Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, obišli razne ugostiteljske objekte ovoga područja te su išli na izlete na Šodericu i Kalnik.

Na kraju njihove mobilnosti uz prigodni je domjenak, učenicima i stručnim učiteljima velenjske škole Obrtnička škola uručila je priznanja o obavljenoj stručnoj praksi.

Ustupila Sandra Krajina
Ustupila Sandra Krajina
zatvori