Utorak, 23. travnja 2024.

Ravnatelji škola sastali se s novim dožupanom Ratimirom Ljubićem

Na početku svojeg četverogodišnjeg mandata, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić sastao se s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Na samom početku župan Darko Koren naglasio je da njegov novi zamjenik, s obzirom na to da je bio ravnatelj koprivničke Obrtničke škole, dobro poznaje obrazovni sustav te da vjeruje da će se odlično snaći u novoj ulozi.

Izvor Koprivničko-križevačka županija.

— Mnogo smo uložili u obrazovanje, posljednjih osam godina 155 milijuna kuna, a u kapitalne projekte u posljednje četiri godine 50 milijuna iz vlastitih izvornih prihoda, prije svega u osnovno školstvo, dogradnju škola i sportskih dvorana te energetsku učinkovitost. Sukladno raspoloživosti našeg proračuna nastavit ćemo s daljnjim ulaganjima te smatram da time dokazujemo svoje opredjeljenje — dodao je župan.

Ljubić je ravnateljima poručio kako im stoji na raspolaganju za sva pitanja i podršku te im je, zajedno s višom savjetnicom za kapitalne projekte u školstvu Anom Mušlek predstavio natječaje za osiguravanje pomoćnika u nastavi i Školsku shemu, odnosno besplatne obroke voća i povrća za učenike osnovnih i srednjih škola te mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Izvor Koprivničko-križevačka županija.

Na kraju sastanka, pohvalio je škole na uključivanju u europske projekte koji im donose dodatna sredstva te je kazao kako započele investicije planirane za ovu godinu, poput rekonstrukcije Osnovne škole Sveti Petar Orehovec te dogradnje Područne škole Fran Galović u Peterancu.

Dogovoreno je kako će se uskoro ponovno sastati kako bi razgovarali o objedinjenoj javnoj nabavi, a slijedi i završna konferencija projekta “Svi u školi svi pri stolu”.

zatvori