Četvrtak, 25. travnja 2024.

POLICIJA O MOTORIJADI: Sve pohvale Roostersima i njihovim gostima!

Postaja prometne policije Koprivnica i ove je godine svojim preventivnim aktivnostima sudjelovala na Roosters Moto Meetingu, odnosno tradicionalnoj motorijadi na Šoderici koja je ove godine napunila okrugla dva desetljeća.

Policija je tako pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala, posebno mlade vozače, kao i sve druge oko jezera Šoderica. Policijski službenici osiguravali su i tradicionalni defile motorista od Šoderice do Koprivnice i natrag, a oko 150 vozača preventivno je alkotestirano na izlasku iz kampa.

Osim toga, u noći sa subote na nedjelju koprivnička je prometna policija provela preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača, uz nadzor vozača mopeda i motocikla. Policijski službenici zaustavili su 88 vozača i zabilježili 18 prekršaja, od kojih se 13 odnosilo na alkohol. Dvojica motorista “napuhala” su 0,82 odnosno 0,90 promila alkohola, no vikend-rekorder bio je na dva kotača na vlastiti pogon: 30-godišnji vozač bicikla koji je u subotu navečer u Ulici kneza Domagoja “napuhao” 2,03 promila.

“Unatoč velikoj frekvenciji prometa vozača mopeda i motocikala te ostalih sudionika u prometu, za vrijeme trajanja moto skupa na jezeru Šoderica i u bližoj okolici nisu zabilježene prometne nesreće u kojima bi sudjelovali vozači mopeda ili motocikala”, ističu iz policije te pohvaljuju sve sudionike motorijade, a pogotovo članove MK Roosters, za organizaciju i odgovorno ponašanje u prometu.

zatvori