Četvrtak, 28. ožujka 2024.

VELIKE PROMJENE U HEREŠINU Omladincu je prijetila Treća liga, a jučer je stiglo šest jakih pojačanja

Do prije samo nekoliko dana Omladincu iz Herešina ‘visio je mač nad glavom’. Herešinčani su osvajanjem pretposljednjeg mjesta u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi trebali ispasti u niži rang, a u kuloarima se moglo čuti da će tu tom slučaju klub staviti ‘ključ u bravu’.

Spletom okolnosti Herešinčani su ostali u ligi, a očito je to ljudima u klubu bio dovoljan okidač da okrenu stvari naopačke i da ne dozvole klubu s bogatom poviješću da se nađe još jednom u situaciji kakva je bila ove sezone. Naime, jučer su potpisali šest velikih pojačanja, a kako saznajemo još dvojica bi dres Omladinca trebala odjenuti idućih dana.

Mark Bartolić, Filip Piskač, Goran Husnjak, Nikola Bos, Marko Blažeković i Miha Petrović, igrači od kojih su neki igrali u Tehničaru iz Cvetkovca i Tomislavu iz Drnja, od iduće sezone će ponovno igrati u Herešinu.

— Svi smo u jednom trenutku kroz svoje nogometne karijere nosili dres Omladinca. S obzirom na prošlogodišnju situaciju odlučili smo se vratiti u naš klub koji u trenutnom rangu u kojem se nalazi ima najveću i najbogatiju nogometnu povijest. Želimo stvari preokrenuti i vratiti Omladinac tamo gdje pripada. Svi skupa se nadamo da će cijela situacija biti mnogo bolja nego prošle sezone i naporno ćemo raditi da to i ostvarimo — rekao nam je Mark Bartolić, najzvučnije pojačanje Omladinca.

Sigurno je svim ljubiteljima nogometa draga ovakva situacija jer je Omladinac zaista klub bez kojeg županijski nogomet ne bi bio isti. S novim pojačanjima Herešinčani će biti znatno bolji nego prošle godine, a hoće li to biti dovoljno za sam vrh ili sredinu Druge ŽNL vrijeme će pokazati. Jedno je sigurno, Herešinčani su naučili iz svojih grešaka.

Prijelazni rok tek je počeo, a možemo zaključiti da nas čeka ‘vruće ljeto’. Omladinac, Starigrad, Lipa, sigečka Mladost, Tehnika… Jedva čekamo loptanje u drugom rangu županijskog nogometa.

zatvori