Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVI PROJEKT U HLEBINAMA: ETNOFESTival oduševio izvođače i publiku

Protekle subote Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama postala je dom novog kulturnog događanja – ETNOFESTivala. Ovaj mali festival u programu je okupio nekoliko etno izvođača i desetak audio-vizualnih radova koji su publici predstavili etnografiju svakodnevice i ukazali na modele kojima možemo kritički propitivati i istraživati lokalne i globalne kulturne fenomene.

Program je ponudio i uvid u otvoreniji, suvremeniji pristup tradicijskom stvaralaštvu i svakodnevnom životu raznih krajeva svijeta

Filmski dio festivala predstavljen je od 16 u Kinu Generalić smještenom u aneksu Galerije naivne umjetnosti, a projekcije su trajale sve do 18 sati.

Nakon filmskog programa publika je druženje nastavila u atriju Galerije gdje su nastupili Lidija Bajuk, Stanislav Kovačić, mladi zagrebački etno bend Balkalar i Gordana Evačić koja je zatvorila službeni dio festivala. Ugodno druženje ni nakon zadnjeg koncerta nije prestalo već su izvođači zajedničkim nastupom častili dobro raspoloženu publiku sve do 23 sata.

Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom i atmosferom i jedva čekaju novo izdanje ETNOFESTivala.

Izvor: Galerija naivne umjetnosti.
Izvor: Galerija naivne umjetnosti.
Izvor: Galerija naivne umjetnosti.
Izvor: Galerija naivne umjetnosti.
zatvori