Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Novi gradonačelnik Koprivnice preuzeo dužnost: Nek’ nam i dalje raste i razvija se celog sveta prestolnica!

Novoizabrani gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec prisegnuli su na svoje dužnosti na prigodnoj svečanosti održanoj u gradskoj vjenčaoni.

U svom govoru, gradonačelnik Jakšić je zahvalio svim građanima, ali i protukandidatima jer svi zajedno su pokazali da Koprivnica već ima visok demokratski standard. No, na tome se neće stati već će se intenzivno raditi na povećanju standarda predškolskog odgoja i obrazovanja jer su koprivnički učenici, ocijenio je gradonačelnik Mišel Jakšić, uspjesima koje postižu na natjecanjima to zaslužili:

— Pred nama svima zajedno, i uvjeren sam da ćemo za to imati veliki konsenzus, je jedan novi iskorak da se doista do kraja nametnemo kao lider obrazovanja u ovom dijelu zemlje. Znamo da nam za to treba onaj korak koji se zove jednosmjenska nastava. Građani ovoga grada to zaslužuju i uvjeren sam da ćemo u vremenu koje je pred nama konačno odgovoriti na to pitanje i da će sve Koprivničanke i Koprivničanci polaziti jednosmjensku nastavu u ovome gradu.

Snimio Marko Posavec.

Znanje, inovativnost i mladost s jedne te veliki gospodarski subjekti s druge strane zajedno čine temelj novog poticanja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Koprivnici, ocijenio je gradonačelnik Jakšić:

— Uvjeren sam da svi inkubatori koje pripremamo, pa i ovaj današnji koji nam je premali, mogu dodati taj jedan novi vjetar u leđa, vjetar u jedra razvojnim stopama grada Koprivnice koji su i danas među najboljima u ovoj zemlji i koje nas nisu slučajno svrstale na top ljestvicu najugodnijih i najsnažnijih gradova u Republici Hrvatskoj.

Novi gradonačelnik Koprivnice istakao je da grad ipak čine ljudi pa su upravo građani i brojne udruge također zaslužni što su godinama stvarali Koprivnicu kakva je danas i što život u gradu čine zanimljivijim i ljepšim:

— Hvala vam svima još jednom na povjerenju. Vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti odgovoriti izazovima koje nosi vrijeme pred nama. Vjerujem da ćemo i dalje s puno ljubavi, znanja, elana, puno srca, štititi našu Koprivnici. I na kraju, puno je puta ponovljeno, ali neka se ponavlja i dalje: nek’ nam i dalje živi i raste i razvija se naša Koprivnica, nama Koprivničancima i Podravcima celog sveta prestolnica!

Doznajemo i kako bi se konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća trebala održati 21. lipnja s početkom u 16 sati.

Službeni rezultati lokalnih izbora
Snimio Marko Posavec.

Mišel Jakšić i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, kao kandidati lijeve koalicije SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista osvojili su u drugom izbornom krugu 59,24% glasova, a službene izborne rezultate uručila im je zamjenica predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva Dubravka Kardaš.

Od ukupno 26.414 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 9.599 birača, odnosno 36,34%. Važećih listića bilo je 9.379, odnosno 97,71%. Nevažećih je bilo 220 listića, odnosno 2,29%.

Kandidatkinje/kandidati dobili su sljedeći broj glasova:

Kandidat: MIŠEL JAKŠIĆ 5.686 glasova 59,24%
Zamjenica kandidata: KSENIJA OSTRIŽ
Zamjenica kandidata: MELITA SAMOBOREC
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE – SDP;
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA – HSS;
HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI – HNS;
HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU i
HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA – LABURISTI

Kandidat: KREŠIMIR PAPAC, dipl. iur. 3.693 glasova 38,47%
Zamjenica kandidata: SONJA CELIŠČAK, mag. oec.
Zamjenik kandidata: IVICA SUVALJ, dipl. theol.
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ i
MREŽA NEZAVISNIH LISTA – MREŽA

zatvori