Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Melita Samoborec: Bili smo protiv koalicije s HDZ-om što dokazuje da smo principijelni i odgovorni

Koprivničko-križevački HNS jasno je i decidirano izrazio svoj stav o koaliciji s HDZ-om na nacionalnom nivou.

Rekla je to Dravi.info županijska predsjednica, Koprivničanka Melita Samoborec:

— Mi smo prije dva dana, prije sastanka nacionalnog predsjedništva imali svoje županijsko predsjedništvo. Donijeta je jednoglasna odluka da HNS Koprivničko-križevačke županije nije za preslagivanje vlade i da nije za koaliciju s HDZ-om. Sukladno tome, jučer na sjednici Središnjeg odbora stranke, naši su delegati tako i glasali.

I tako su podravsko-prigorski članovi ostali u HNS-u u manjini.

— Tako izgleda. No, to samo dokazuje da su podravsko-prigorski HNS-ovci principijelni i odgovorni članovi stranke.

Samoborec, koja je izabrana zamjenica koprivničkog gradonačelnika u drugom mandatu, smatra da ova situacija neće ugroziti obnašanje vlasti u gradu. No, što će se događati sa stranačkim podružnicama i s njom osobno, još je neizvjesno:

— Naravna stvar da ja pretpostavljam da će biti ispisa iz stranke svih onih koji smatraju da je stranka krenula lošim putem. To ćemo dati svakom članu da odluči sam za sebe. A što se tiče moje situacije u Gradu, ja sam na izbore išla sa svojim imenom i prezimenom, građani su svoje rekli. Bez obzira na sufiks koji ću imati iza svojega imena – hoće li to biti HNS ili neki drugi nezavisni sufiks – mislim da ću raditi jednako kao što sam radila i do sada: pošteno, savjesno, s najvišim znanjem koje imam.

Melita Samoborec još ne zna hoće li biti u skupini onih koji će napustiti svoju stranku. Najavila je tek da će večeras ponovo imati sastanak Predsjedništva. Okupljeni će, kaže, razmotriti sve moguće opcije i potom donijeti odluku.

zatvori