Petak, 29. ožujka 2024.

Melita Samoborec napustila HNS: ‘Odluka je bila teška, ali nisam mogla napraviti zaokret od 180 stupnjeva’

Melita Samoborec više nije članica Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.

Ispisnicu je tražila i dobila jučer. Zamjenica koprivničkog gradonačelnika nije se mogla pomiriti s političkim zaokretom njene, sada već bivše stranke i koalicijom HNS-a s HDZ-om.

– Osobno sam izabrana kao zamjenica gradonačelnika Koprivnice na listi lijeve koalicije. Moji birači, naši birači, svi moji susjedi, obitelj, prijatelji davali su glas upravo za tu opciju. Ja jednostavno želim do kraja ostati dosljedna i principijelna i pokazati ljudima da sam vjerna onim političkim ideologijama koje sam imala i da njihov glas nije otišao na drugu stranu – rekla je Dravi.info.

Nakon 16 godina aktivnog rada u stranci, odluku nije bilo lako donijeti, kaže Melita Samoborec:

– Odluka je bila teška, bilo ju je teško donijeti ali jednostavno ne mogu napraviti zaokret od 180 stupnjeva. Mislim da je to promjena političke paradigme.

Ako ostaje vjerna političkoj paradigmi, znači li to da će formalizirati ostanak na lijevoj strani?

– Ne, nipošto. U ovom trenutku uistinu ne razmišljam o prelasku u neku drugu stranku. Bit ću nezavisna zamjenica gradonačelnika i maksimalno ću se posvetiti radu u Gradu za dobrobit svih naših građana, u krajnjoj liniji i za dobrobit moje obitelji.

Samoborec se nada da svojim potezom nije razočarala svoje sugrađane:

– Najiskrenije zahvaljujem svim Koprivničankama i Koprivničancima koji su dali glas za ovu lijevu opciju i nadam se da ih ovo odlukom nisam razočarala. A svojoj, sada već bivšoj stranci uistinu želim puno uspjeha u drugom preslagivanju. Nadam se da sve što će napraviti, da će biti dobro za Hrvatsku.

Što više vrijedi, Melitina vjerodostojnost s jedne ili potez za opstojnost stranke s druge strane koji su mahom povukli naši susjedi Međimurci? Koprivnička dogradonačelnica uopće ne dvoji u ispravnost svoje odluke:

– Osiguravati opstojnost stranke jedan je rastezljiv pojam. Moram ponoviti da sam izabrana na listi lijeve koalicije. Moje radno mjesto je zamjenica gradonačelnica. To shvaćam kao odgovornu funkciju. Iz moralnih razloga, dosljednosti i principijelnosti ne mogu tijekom radnog vremena biti u jednoj opciji, a potom biti predsjednica stranke koja je u drugoj opciji.

Melita Samoborec rekla nam je da si daje određeno vrijeme mira, a kasnije će, budu li se tako posložile životne prilike, razmisliti o daljnjem političkom angažmanu.

zatvori