Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivničanci će moći uživati u kinu na otvorenom u malo drugačijem izdanju

Jedinstven filmski festival PSSST! ovog će četvrtka Koprivničancima još jednom predstaviti nijemi film na nov, uzbudljiv i zabavan način.

Prošle godine PSSST! je doživio svoje deseto izdanje na nacionalnoj razini, dok u Koprivnicu dolazi po drugi puta. U Kulturno-kreativnom centru Pixel gostovat će producent festivala Veselko Leutar.

– Kao i prošle godine, za nas je odabrao neka od najsuvremenijih i najaktualnijih ostvarenja odnosno audiovizualnih radova koji su prikazivani na festivalu ove godine – rekla nam je muzejska pedagoginja i organizatorica Maša Zamljačanec.

Posebnost festivala je što nema govorenog teksta već će se glazbom stvoriti ugođaj, a za nju će se pobrinuti glazbenica i česta koprivnička gošća Tena Rak. Publici je najpoznatija kao članica bendova Vlasta Popić, Seine i Denis Katanec.

Ukupno će biti prikazano deset filmova uz Teninu pratnju te uz to filmovi koji će biti prikazani uz originalnu glazbu odnosno glazbu koja se neće izvoditi uživo već će biti reproducirana.

– Sve je ovo zamišljeno kao kino na otvorenom odnosno da se projekcije odvijaju vani pod otvorenim nebom. U slučaju kiše selimo se unutra – dodala je Maša.

Projekcije će započeti u 20 sati, a ulaz na događanje je besplatan.

zatvori