Petak, 29. ožujka 2024.

SLUŽBENO Nikola Jambor ponovno u hrvatskoj ligi, ali ovoga puta igrat će protiv Slavena

Kao što smo nedavno najavili, koprivnički nogometaš i bivši igrač Slaven Belupa Nikola Jambor vraća se iz Belgije u Hrvatsku, no ne u koprivničkog prvoligaša već u Osijek.

Jambor je danas u Osijeku predstavljen kao novo pojačanje kluba. 21-godišnji Koprivničanac večeras će odraditi i prvi trening te polako krenuti s upoznavanjem ekipe.

— Upoznao sam nekolicinu igrača, ponajprije s “Muzom” (Muzaferom Ejupijem, op.a.) s kojim sam bio u odličnim odnosima u Slaven Belupu. On me dosta uputio, ali tek ću kroz sljedećih nekoliko dana upoznati ostatak ekipe — izjavio je Jambor na konferenciji za medije u Osijeku.

Novinari su ga pitali je li pratio igru Osijeka u protekloj sezoni. — Ne mogu reći da sam pratio Osijek, ali pratio sam hrvatsku ligu, gledao sam sve utakmice Slaven Belupa, Dinama i Hajduka, kao i sve veće derbije. Mogu reći da mi se igra sviđa, igraju ofenzivan nogomet tako da, za sada, prvi dojam kroz televizor je bio da mi se sviđa igra Osijeka.

A što je bilo u Belgiji? — U Lokerenu je sve počelo odlično, igrao sam od prve minute prvih šest – sedam kola. Onda se nažalost dogodila jedna sitna ozljeda i promjena trenera. Dolaskom drugog trenera pao sam u drugi plan i tada su kola krenula malo nizbrdo.

Što očekuje u novom dresu? — Mislim da najviše mogu dati na poziciji “šestice”, ali ne kao tipični defenzivni vezni nego više s kontrolom igre, s pasingom cijelo vrijeme i konstantnim pritiskom na loptu u obrambenom dijelu. Što se tiče Osijeka, zaintrigirala me fantastična i pozitivna priča, cijela Slavonija počela je disati u posljednjih godinu dana i izuzetno sam sretan što ću biti dio te priče, nadam se ne samo kao novi igrač nego i kao novo pojačanje.

Jambor je za kraj dodao kako je u prijelaznom roku imao i drugih ponuda, ali nakon što ga je kontaktirao sportski direktor Osijeka nije puno razmišljao jer je, kako kaže, “brzo zagrizao”, zaključivši kako mu se sviđaju ambicije Osijeka, ne samo u hrvatskim već i europskim razmjerima.

Podsjetimo, Jambor je prije nešto više od godinu dana iz Slaven Belupa prešao u belgijski Lokeren, što je bio treći najveći transfer u povijesti koprivničkog prvoligaša.

 

Trener Zekić o Europi, predstavljanje novih igrača i dresa.

Posted by NK Osijek on Tuesday, June 27, 2017

 

zatvori