Petak, 26. travnja 2024.

Hrvači Podravke osvojili osam medalja na međunarodnom turniru u Gospiću

Hrvači Podravke proteklog su vikenda nastupili na tradicionalnom, 15. po redu međunarodnom turniru ‘Gospić OPEN’ te još jednom postigli izvrsne rezultate.

U konkurenciji od 195 natjecatelja iz pet zemalja – BiH, Slovačke, Slovenije, Italije i Hrvatske – Hrvački klub Podravka sudjelovao je sa 11 hrvača u dva uzrasta pod vodstvom trenera Renata Begovića i Ivana Lončarića.

U kategoriji mlađih dječaka početnika rođenih 2007. i 2008. godine Noel Begović osvojio je treće mjesto u kategoriji do 36 kilograma dok je Luka Galić u kategoriji do 54 kilograma bio srebrni. Najuspješniji u kategoriji mlađih dječaka rođenih 2004.-2006. bio je Patrik Raknić koji je s tri pobjede osvojio zlato u kategoriji do 36 kilograma.

U kategoriji do 36 kilograma uz dvije pobjede i poraz Borna Ljubić osvojio je drugo mjesto. Josip Benko također je s istim omjerom pobjeda i poraza osvojio drugo mjesto, ali u kategoriji do 59 kilograma. Uspješni su bili i Ivan Benko u kategoriji do 33 kilograma, Petar Sočev u kategoriji do 44 kilograma i Karlo Mijatović u kategoriji do 65 kilograma koji su osvojili brončana odličja u svojim kategorijama.

S dvije pobjede i dva poraza Ivan Čordaš u kategoriji do 59 kilograma plasirao se na peto mjesto dok nažalost s dva poraza Ivan Adžaga nije došao do plasmana u kategoriji do 49 kilograma.

Spomenimo i kako su poslije vaganja u petak hrvači Podravke s trenerima su iskoristili slobodno vrijeme i okupali se u Ljubačkim Stanovima, a u subotnjoj pauzi obišli su Karlobag i stali na vratima Jadrana – u Baškim Oštarijama.

Pred hrvačima Podravke do ljetne stanke još su dva turnira međunarodnoga karaktera.

zatvori