Četvrtak, 28. ožujka 2024.

OBITELJSKI DAN U PLANINI Mali i veliki planinari posjetili Papuk i Pustaru Višnjica

Hrvatsko planinarsko društvo Bilo iz Koprivnice već je treću godinu u nizu organiziralo planinarski izlet djece i roditelja. Prošle im je nedjelje, 10. lipnja, odredište bio Planinarski dom Jankovac na Papuku, a posjetili su i Pustaru Višnjica kod Slatine.

Najmlađi Bilovci uz pratnju roditelja, djedova i baka pod stručnim vodstvom obišli su park-šumu Jankovac poučnom Grofovom stazom te razgledali jezera, izvor potoka, slap Skakavac, špilju sa sarkofagom, špilju hajduka Maksima Bojanića i ostale znamenitosti parka uz pojašnjenje vodiča. Sve je to trajalo oko dva sata, a preostalo su vrijeme iskoristili za odmor u sjeni stogodišnjih stabala i igru na dječjem igralištu pored Jankovca.

Izvor: HPD Bilo.

Nakon toga uslijedio je posjet Pustari Višnjica gdje su članovi razgledali ergelu konja i uživali u igri.

“S obzirom na veliko zadovoljstvo među članovima organizacijom ovakvog tipa izleta, želja nam je nastaviti i narednih godina provoditi projekt koji osim planinarskog ima i daleko šire značenje: boravak u prirodi, fizička aktivnost, odvajanje djece od elektronskih naprava za igru, zajedničko druženje i igra u prirodi, upoznavanje ljepota naše domovine…”, poručuju iz HPD-a Bilo.

HPD Bilo Koprivnica prijavilo je ovaj projekt na natječaj “Javni poziv za razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva – prijevoz” koji je raspisao Grad Koprivnica. Gradska uprava prepoznala je kvalitetu projekta i podmirila troškove prijevoza.

Izvor: HPD Bilo.
Izvor: HPD Bilo.
zatvori