Četvrtak, 25. travnja 2024.

FRAN TISAJ: Triatlonac u usponu

Izvor:FRANzine
Fran Tisaj učenik je prvog razreda koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ i uspješan sportaš, točnije triatlonac. Prošle je godine osvojio naslov kadetskog prvaka Hrvatske, a upravo smo primili vijest i kako je osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađih juniora na Državnom prvenstvu u supersprint triatlonu u Zagrebu te da je bio ukupno treći u juniorskoj kategoriji. Njegov brat Jan osvojio je 3. mjesto u mlađoj kadetskoj kategoriji, a otac Hrvoje bio je šesti u kategoriji M-45.

Dodajmo još da je Luka Radotović bio šesti (ml. juniori), Denis Pleše treći (junior), Martin Štefan također treći (M-20) i Neven Radotović četvrti (M-35).

Tim povodom prenosimo intervju s Franom koji je za gimnazijski list FRANzine napisala Ema Vorkapić (2. c).

Kada si se počeo baviti triatlonom i zašto?

— Triatlonom sam se počeo baviti u veljači prošle godine. Kad se stanje u mom plivačkom klubu pogoršalo i nisam više mogao trenirati u takvim uvjetima, odlučio sam isprobati neki novi sport.

Ustupio Hrvoje Tisaj.

Uspijevaš li uskladiti školske obveze i treniranje?

— U triatlonu su treninzi puno opsežniji i duži nego u plivanju zato što sadrži tri sporta, pa mi to automatski oduzima više slobodnog vremena. Dosad nisam imao problema s usklađivanjem sportskih i školskih obveza. Posebnost je ovog sporta da treniram sam i mogu lakše upravljati svojim vremenom.

Kako izgleda tvoj obični radni dan?

— Moj radni dan uglavnom se sastoji od odlaska u školu koja završava u 14 sati, zatim idem kući nešto pojesti i onda odlazim na trening koji traje otprilike tri sata. Poslije svega toga učim i obavljam ostale obaveze koje trebam napraviti za školu.

Osvojio si mnoge nagrade, možeš li opisati svoju prvu pobjedu?

— Svoju prvu pobjedu ostvario sam na kadetskom prvenstvu Hrvatske u triatlonu kada sam nakon samo četiri mjeseca treniranja uspio ostvariti rezultat koji sam mogao samo sanjati.

Što je tvoja glavna motivacija?

— Moja glavna motivacija je ljubav prema ovom sportu. Sve to radim iz zadovoljstva jer znam koliko je to dobro za mene i moje zdravlje.

Razgovor vodila: Ema Vorkapić, 2. c
Izvor: FRANzine

Ustupio Hrvoje Tisaj.
Ustupio Hrvoje Tisaj.
Ustupio Hrvoje Tisaj.
zatvori