Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Udruge s područja županije za svoje projekte dobile više od sto tisuća kuna

Jučer su u županijskom sjedištu potpisani ugovori o sufinanciranju programa udruga iz sredstava Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe Jadran.

Riječ je o projektima deset udruga u vrijednosti 109.000 kuna koje u jednakim omjerima sufinanciraju Županija i Savez. Financijsku potporu dobili su Udruga za pomoć s intelektualnim poteškoćama Latice, Umjetnička organizacija Artikulacije, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Klaster pčelara Podravina, LAG Podravina, županijska Zajednica kulturno umjetničkih društava, Folklorni ansambl Koprivnica, Udruga vinogradara i vinara Bilikum, DVD Virje te Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra Grada Koprivnice, čija je predsjednica Marija Mraz rekla:

– Da nije ovog natječaja, možda ne bismo provodili aktivnosti plesa za osobe s invaliditetom. Do sad nismo ni na jednom natječaju našli mogućnost prijave ovakve aktivnosti. Ovdje nas ne ograničavaju – ni Austrijanci, ni naša županijska uprava. Ovo je našoj udruzi izuzetno korisno i zaista hvala lijepa svima.

Koprivničko-križevačka županija izuzetno je aktivna u Savezu Alpe – Jadran. U usporedbi s ostalim hrvatskim županijama učlanjenima u Savez povukla je najviše novca za sufinanciranje takozvanih malih programa, istakao je tijekom potpisivanja ugovora župan Darko Koren.

Podsjetio je da je samo lani naša županija povukla čak 40% ukupnog proračuna Saveza za te namjene. U protekle tri godine Savez je s 262.000 kuna u našoj županiji sufinancirao 21 projekt – prvi puta 2015. godine njih 4, potom lani 7 i ove godine čak 10.

zatvori