Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Podravsko-prigorski darivatelji krvi okupili se na tradicionalnim sportskim susretima

U organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevčke županije, a uz pomoć domaćina Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac i Općinskog društva Crvenog križa Molve, u petak 9. lipnja u društvenom domu u Molvama održani su 13. sportski susreti darivatelja krvi s područja Koprivničko-križevačke županije kojima se tradicionalno obilježava Svjetski dan darivatelja krvi.

Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dobrovoljnog darivanja krvi. Taj dan ujedno je prigoda za zahvalu svim darivateljima krvi koji diljem svijeta spašavaju ljudske živote. Na taj način želi se odati priznanje svim dobrovoljnim darivateljima koji redovito daruju krv, ali i dodatno ohrabriti i potaknuti potencijalne nove darivatelje na dobrovoljno i neplaćeno darivanje krvi.

Na otvaranju susreta bili su Zdravko Ivančan, načelnik općine Molve, Branka Stipović, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Vjekoslav Štimac, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Stjepan Lončar, predsjednik Kluba 100, Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koja je naglasila da je naša županija već nekoliko godina prva u Hrvatskoj prema broju stanovnika te zahvalila svakom darivatelju na onom najvrjednijem, a to je bezuvjetno davanje sebe za drugog.

Darivatelji su nastavili veselo druženje uz kartanje, šah i pikado, a kasnije uz večeru, koju su pripremile djelatnice Selskog komunalnog društva Molve te ples i glazbu.

zatvori