Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO ‘Matematički motivi’ okupili velik broj učitelja

Danas i sutra u Koprivnici na Sveučilištu Sjever održavaju se Matematički motivi – stručno metodički skup učitelja razredne nastave i učitelja matematike.

Organizator događaja je Udruga mladih koprivničkih matematičara, a tema stručnog skupa je učenje i poučavanje matematike učenika s posebnim potrebama, zatim darovitih učenika kao i učenika s teškoćama.

Otvorenju skupa prisustvovali su Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

– Izuzetno smo ponosni na suradnju koju smo svi zajedno ostvarili kroz Centar izvrsnosti Koprivnica i kroz rezultate koje naši osnovnoškolci postižu na natjecanjima gdje promiču ime svoje škole, ali i grada. Upravo na tim natjecanjima matematičari iz Koprivnice ostvaruju rezultate koje kad bi gledali po broju stanovnika zasigurno Koprivnicu svrstavaju u one gradove koji se mogu pohvaliti znanjem svojih učenika – rekao je Mišel Jakšić i okupljenima zaželio uspješan rad na Matematičkim motivima.

Podršku projektu dala je i Mirjana Konosić, viša savjetnica za matematiku Agencije za odgoj i obrazovanje.

– Promjene u svijetu kojima su izložena naša djeca nisu lake što i za nas predstavlja izazov, stoga je važno da komuniciramo, razgovaramo, da se povezujmo baš kao i na ovom skupu. Upravo ovaj skup je prilika da razgovaramo i puno toga novoga naučimo što ćete moći primijeniti u radu s djecom – rekla je.

Organizatori su istaknuli kako su Matematički motivi, osim dana usavršavanja osmišljeni i kao dani druženja pa je tako u sklopu skupa organiziran i program u sklopu kojega će sudionici posjetiti manifestaciju Podravski motivi.

zatvori