Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: DVD Rasinja proslavilo 130 godina uspješnog rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja u subotu, 10. lipnja održalo je svečanu proslavu 130. obljetnice uspješnog rada i djelovanja, kojoj su, uz 45 prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava i zajednica, prisustvovali i župan Darko Koren, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, kao i drugi uvaženi gosti.

U svom obraćanju okupljenima, župan je zahvalio članovima Društva na ‘predanom radu i doprinosu cjelokupnoj Vatrogasnoj zajednici na području Koprivničko-križevačke županije’, naglasivši njihovu važnu ulogu u svim kriznim situacijama, a posebno u poplavama koje su prije par godina zahvatile ovo područje te u migrantskoj krizi. Čestitao im je na 130. obljetnici i odličnim rezultatima te poželio mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu i djelovanju, uz što manje intervencija.

U sklopu proslave održano je i svečano postrojavanje 220 vatrogasaca i vatrogaskinja, kao i njihov svečani mimohod, a program je nastavljen prigodnim druženjem uz večeru.

DVD Rasinja ukupno broji 437 člana, njime rukovode predsjednik Davor Tetec, zamjenik predsjednika Nenad Hadelan, zapovjednik Zvonimir Frančić te zamjenik zapovjednika Božidar Balija, a među nizom provedenih aktivnosti, vrijedi istaknuti sudjelovanje na državnom natjecanju u Puli gdje su tri ekipe Društva predstavile svoje vještine, kao i sudjelovanje u najvećoj zajedničkoj taktičkoj vatrogasnoj vježbi požarnog područja Koprivnica pod nazivom “Podravina 2016” u kojoj je sudjelovalo 97 vatrogasaca s 23 vatrogasnih vozila.

zatvori